Skip to main content

Wereldwinkel op school

Een Wereldwinkel op School gelijkstellen aan een doordeweeks verkoopsstandje tijdens de pauze?
Geen sprake van!
Het is een engagement voor rechtvaardigheid, het is leren over Noord-Zuidrelaties, het is leren beheren van een duurzame onderneming, het is actievoeren. Een WOS is een project van scholieren zelf, het is dromen van een betere wereld, en het is natuurlijk geweldig plezant!

Er zijn al meer dan 200 Wereldwinkels op School! Wordt jullie school er ook een van?

Waar?
In alle secundaire scholen in Vlaanderen en Brussel.

Wie?
We streven naar een trekkersgroepje van ongeveer acht leerlingen en twee leerkrachten met goesting om zich in te zetten voor eerlijke handel.

Waarom?
Omdat naar school gaan meer is dan lessen volgen. Omdat  leerlingen enthousiast zijn om uitdagingen te gaan, om een project uit te grond te stampen, omdat …

Wereldwinkel op School is dé manier om effectief je handen uit de mouwen te steken, om eerlijke handel verder uit te bouwen en zo op een prettige manier jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld. Een Wereldwinkel op School voldoet bovendien op een leuke en creatieve manier aan de vakoverschrijdende eindtermen.
Wat meer is: een Wereldwinkel op School is niet alleen interessant door het ethische aspect, maar ook door de taakgerichte vaardigheden. Met deze argumenten kan je je leerkrachten en/of de directie vast wel overtuigen!

Interesse?
Om op te starten contacteer je best de lokale Oxfam-Wereldwinkel. Alle verkoopsafspraken maak je daar. Vergeet ook zéker niet te registreren als Wereldwinkel op School. Dat doe je door te mailen naar scholen [at] oww [dot] be of te bellen naar 0497 58 38 97. Wanneer je je registreert, ontvang je een startkit. Deze startkit bevat onder andere posters, folders, een vlag van Oxfam-Wereldwinkels, een handleiding, en een actiebrochure. En niet te vergeten: een ‘proefbon’. Met deze bon kan je een pakket producten afhalen en proeven. Wat vind je zelf lekker? Wat verwacht je dat anderen lekker zullen vinden?

Onze praktische Actiebrochure Wereldwinkel op School geeft alle info over het starten met een Wereldwinkel op school. Digitaal kan je de brochure onderaan downloaden, maar je kan deze ook aanvragen in de plaatselijke wereldwinkel.
Opgelet: deze brochure bevat verouderde informatie. We werken aan een update van deze brochure.

 

Documenten