Concert Habib Koité & Bamada

MaZ – Magdalenazaal, Magdalenastraat 27, 8000 Brugge Start: 21.05.2022 om 20u00 Einde: 21.05.2022 21,00
Habib Koité is één van de meest populaire en erkende muzikanten van Afrika. Mede als gevolg van zijn weergaloze tourschema en fantastische livereputatie is de Malinese muzikant een graag gezien gast op internationale podia.
Als gitarist gebruikt Koité de pentatonische stemming en speelt hij op open snaren, zoals op de traditionele Kamale n’goni. Vaak heeft zijn muziek veel weg van blues en afrocuban. Stijlen die hij leerde door Khalilou Traoré, veteraan van het legendarische Maravillas du Mali. Ritmisch baseert hij zich vaak op de danssa, een populair ritme uit zijn geboortestad Keyes. In Mali, waar elke stad en streek een eigen muziekstijl heeft, staat Habib Koité bekend om zijn pan-Malinese aanpak, die klanken en ritmes van alle hoeken van het land combineert. Koité verbindt daarnaast het beste van Mali’s rijke traditionele erfgoed met de betere moderne blues- en popmuziek.
Zijn sprankelende, virtuoze gitaartechniek en zachte, hese, melodieuze stem weten liefhebbers van pop- en wereldmuziek over de hele wereld te bekoren. Zijn albums staan steevast bovenaan de wereldmuziek-hitlijsten. Zo riep Rolling Stone hem uit tot ‘Mali’s grootste popster’ en werd hij door Bonnie Raitt als vergeleken met Jimi Hendrickx en Stevie Ray Vaughn. In het kader van 50 jaar Oxfam Wereldwinkel nodigen we deze Malinese ster uit met zijn zeskoppige begeleidingsband Bamada.

Het Gentse collectief HUNA SOUNDS staat bekend voor hun grenzeloze mix van global sounds uit elke windstreek en genre. Met hun energieke en dansbare dj-sets zijn ze een graag geziene gasten op o.a. Cactusfestival, Gentse Feesten en Leffingeleuren. Daarnaast hosten ze hun eigen avonden in Gent waar o.a. Altin Gün, Acid Arab, DJ Marcelle, Dengue Dengue Dengue en AMMAR 808 al te gast waren. HUNA SOUNDS: Unmasking eclectic sounds from the global underground!

vvk: €18
add: €21

Oxfam-Wereldwinkel Brugge ism Cactus muziekcentrum

winkelpagina

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief