Bezoek aan de Brasserie des Légendes, producent van ons Juste bier en vervolgens aan de coöperatieve Ma Ferme.

Busreis, 1500 Halle Start: 24.09.2022 om 13u00 Einde: 24.09.2022 om 18u00 30,00

De Brasserie des Légendes bevindt zich in Ellezelles. Zij zijn bekend van bieren zoals Goliath, La Corne, Hercule, Quintine en ook de Oxfambieren JUSTE blond en tripel.
Voor de Brasserie des Légendes is duurzaamheid geen hol begrip. Zij brengen ecologische waarden dagelijks in de praktijk. Dat vertaalt zich in concrete acties: de gerst wordt geteeld op de familiehoeve; de warmte die vrijkomt tijdens het brouwproces wordt gerecupereerd; het water wordt gezuiverd via een eigen waterzuiveringsinstallatie en de brouwerij beschikt over zowel fotovoltaïsche als thermische zonnepanelen.
We krijgen een rondleiding In de brouwerij met uitleg over het brouwproces en hoe ze erin geslaagd zijn hun ecologische en sociale waarden in de praktijk te brengen.
Uiteraard mogen we daarna ook van enkele van hun pareltjes proeven.
https://www.brasseriedeslegendes.be/nl/

Vervolgens trekken we naar Edingen om Ma Ferme te ontdekken.

Ma Ferme is een coöperatieve boerderij die producenten die op een duurzame en sociaal verantwoorde manier werken samenbrengt. De gemeenschappelijk ambitie van de producenten is lichaam en geest voeden met respect voor de planeet. Ma Ferme bevordert de interactie tussen de projecten en expirimenteert met nieuwe productiewijzen.
De producent van de bloem De Flietermolen, die in onze winkel wordt verkocht, is een voorbeeld van een duurzame, economische coöperatieve en zal naar Ma Ferme verhuizen.
www.maferme.be
www.flietermolen.be

 

Afspraak vanaf 13u op de Parking Nederhem rechtover het zwembad van Halle (De bus vertrekt stipt om 13u30). We zijn terug in Halle rond 18u. Wie daarna wil napraten is welkom in de Oxfam Zennevallei winkel voor een Breugel Buffet.
Prijs :
Uitstap: 30 euro (inbegrepen : vervoer per bus, bezoeken en proeverij)
Breugel buffet: 25 euro.
Inschrijven voor 5 september 2022. Klik hier voor het inschrijvingsformulier.
De plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Uw inschrijving is pas definitief na betaling van de totale som op rekeningnummer BE45 7370 5548 8689 van Oxfam Zennevallei met in de mededeling ‘busreis en uw naam’.

Oxfam Zennevallei

02/361.67.06 winkelpagina

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief