FILM – Food For Change

Cultureel Centrum Gildhof, Sint Michielstraat, 8700 Tielt Start: 14.10.2021 om 20u00 Einde: 14.10.2021 om 21u00 5,00

Op 14 oktober 2021 om 20u, tijdens de Week van de Fair Trade en in het kader van het Food.Film.Fest van de organisatie Voedsel Anders vertonen we deze film i.s.m. Cultuurcentrum Gildhof, de Mondiale raad, WOP!, de boerenmarkt en Distels in ’t Asfalt.

 

Voedsel Anders, het Vlaamse Netwerk voor agro-ecologie, nodigt overal in Vlaanderen lokale groepen uit om deze film te vertonen. We hebben nood aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem, waarin boeren krijgen waar ze recht op hebben, de natuur niet wordt vernietigd en gezond eten kan worden voortgebracht.

 

Food for Change vertelt het verhaal van vrouwen en mannen over de hele wereld die een ander voedselmodel uitvinden dat gunstig is voor de planeet. Van de oprichting van gemeentelijke boerderijen voor 100% biologisch, korte keten school-kantines tot anti-afval kookmethodes. Van het omzetten van ons voedselafval in compost tot het verminderen van onze vleesconsumptie. Van het ter beschikking stellen van gemeenschappelijke tuinen voor de meest kansarmen, tot ondersteunend beleid voor kleine onafhankelijke producenten. De oplossingen zijn er, binnen handbereik.

Deze film toont hoe we drie keer per dag bewust kunnen kiezen om het voedselsysteem positief te beïnvloeden.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief