Opendeurdag ‘Daar zit meer achter’

Opendeurdag 'Daar zit meer achter' Oxfam activiteit
OWW Tielt, Bruggestraat 17, 8700 Tielt Start: 12.10.2019 Einde: 12.10.2019

Naar aanleiding van de week van de Fairtrade zet de Oxfam-Wereldwinkel Tielt op zaterdag 12 oktober zijn deuren wijd open. Oxfam-Wereldwinkels, daar zit meer achter. Kom langs, teken de petitie voor een meer eerlijke cacaosector en ruil een lege verpakking chocolade voor een tablet van 200 gram.

Een Wereldwinkel is meer dan een verkooppunt van eerlijke handel. Oxfam-Wereldwinkels is een vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers plannen acties, organiseren mondiale cafés, ontvangen klassen en smeden plannen om politici en multinationals het vuur aan de schenen te leggen. Want om een beter leven te kunnen opbouwen, moeten producenten een eerlijke kans krijgen om hun producten aan de man te brengen. En we geven niet op tot alle handel eerlijk is.

Op al deze, en nog veel andere manieren, bouwt Oxfam-Wereldwinkels aan een structureel eerlijke wereldhandel. Oxfam-Wereldwinkels toont dat dat kán.

Ook in Europa faire landbouw!

Sinds kort geven ze ook landbouwers binnen Europa een plaats in ons gamma van eerlijke producten. Ook boeren dichterbij hebben het immers moeilijk. Onder meer het vrijmaken van de Europese markt confronteert landbouwers steeds vaker met té lage prijzen. In Europa zijn er zo’n 800 boeren per dag die genoodzaakt zijn te stoppen met hun activiteit. Hierdoor wordt landbouw steeds vaker een quasi industriële activiteit en is er geen plaats meer voor duurzame, meer kleinschalige landbouw.

 

Ga zeker eens langs tussen 9 en 18 uur en laat je lekker verwennen.

OWW Tielt

website

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief