Prikkel 2020

Prikkel 2019 Oxfam
Jeugdverblijfcentrum "JES Sleep Inn", Werkhuizenstraat 3, 1080 Sint-Jans-Molenbeek Start: 21.02.2020 Einde: 23.02.2020

Radicaal? Activisme onder de loep.

Vervoeg van 21 tot 23 februari onze rangen en doe mee met de beweging voor verandering. Een weekend vol ontmoetingen met andere jongelui die op hete kolen staan om te leren, handelen, … kortom : een radicaal andere aanpak willen.

Koop, consumeer, gooi weg, gehoorzaam. Koop, consumeer, gooi weg, gehoorzaam. Kan het huidige systeem standhouden? Of zijn we toe aan een radicale ommezwaai? En zo ja, hoe?

Terwijl de politieke en economische wereld de klimaatcrisis (blijven) bespreken, en burgers zich mobiliseren en van zich laten horen  op straat, wordt er bitter weinig actie ondernomen om een nakende ​​ramp te voorkomen. Eentje die nochtans door de wetenschappelijke gemeenschap wordt aangekondigd.

Prikkel – Radicaal? Zo heet het hersenkrakende weekend georganiseerd door Oxfam en Broederlijk Delen in Brussel, waar 100 jonge mensen samenkomen om de koppen bij elkaar te steken over hoe ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Wat schuilt er achter het woord ‘radicaal’? Op welke verschillende manieren kan je je engageren? En hoe kunnen we als groep onze collectieve intelligentie implementeren?

Oxfam & Broederlijk Delen

Doelgroep

Jongeren tot en met 30 jaar.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief