FILM: The Swallows of Kabul

Cinema Rio - De Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent Start: 31.05.2022 om 20u00 Einde: 31.05.2022 5,00

Een prachtige en meeslepende animatiefilm over liefde en moed in tijden van repressie. Zomer 1998. Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ondanks alles geloven ze in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar. Door een ongeluk belandt Zunaira in de gevangenis waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen.

The Swallows of Kabul is een prachtige en meeslepende animatiefilm over liefde en moed in tijden van repressie. Een film van Zabou Breitman en Eléa Gobbé- Mévellec naar de gelijknamige, internationale bestseller van Yasmina Khadra. (bron www.pathe.nl)

De film wordt om 19u30 ingeleid door Jennie Vanlerberghe – Moeders voor Vrede.
De voorbije twintig jaar heeft de Ieperse Jennie Vanlerberghe zich met de organisatie Moeders voor Vrede onvermoeibaar ingezet voor het lot van de vrouwen en de meisjes in Afghanistan. Elk jaar, sinds 2001, reisde ze ook gemiddeld vier keer naar Kaboel om er de zaken in beweging te krijgen, zowel qua onderwijs, op medisch vlak als op het vlak van ontvoogding. Na de inval van de Taliban lijkt al dat mooie werk verloren te gaan. Maar Jennie Vanlerberghe geeft geenszins op.

Kaarten VVK aan 5 euro in Oxfam Wereldwinkel Mariakerke of filmowwmariakerke@gmail.com

Kaarten ADD aan 6 euro

19u30: inleiding Jenny Vanlerberghe – Moeders voor Vrede 20u30 : film

OWW Mariakerke

09/330.86.84 winkelpagina

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief