Doe mee

Zet je in voor eerlijke, duurzame handel. Word vrijwilliger, voer actie, volg workshops of neem deel aan één van onze talrijke activiteiten.

Word vrijwilliger

Wil jij jouw steentje bijdragen om het verschil te maken? Wil je écht duurzaam consumeren? Voel jij de drang om te streven naar rechtvaardige internationale handel? Wil je deel uitmaken van de transitiebeweging? Zet je in als vrijwilliger. Verkoop fairtradeproducten, voer actie en campagne, praat in op politici, geef workshops over eerlijke handel … of bedenk jouw unieke manier om alle handel eerlijk te maken. Geen enkel idee is te gek!

Word vrijwilliger
Oww Gent Centrum Bew 5372
oxfam in actie

Oxfam-in-actie

We maken onze boodschap zichtbaar bij het grote publiek en geven mensen de kans om mee actie te voeren. Zo geven we een duidelijk signaal aan beleidsmakers om thema’s zoals eerlijke handel of een ambitieuzer klimaatbeleid hoger op de politieke agenda te zetten.

Meer over onze acties en campagnes

Educatie

Is jouw school, bedrijf of vereniging gewonnen voor eerlijke handel? Of net helemaal niet? Wij prikkelen, informeren en sensibiliseren mensen van alle leeftijden over eerlijke handel.

Bekijk ons educatief aanbod
Fairtrade op school

Vormingen en workshops

Koffie at home

FairTrade@Home

Een gezellige avond met een hapje en een drankje. In aangenaam gezelschap proeven van fair trade: dat is Fair Trade@Home. Bij jouw thuis of in de wereldwinkel in jouw buurt!

Organiseer
Oxfam Caravan

Oxfam Caravan

Onze “OXVAN” komt naar jou toe! Speel mee, leer onze producten en hun verhaal kennen, informeer jezelf en word geïnformeerd. Of zet je 5 minuten neer en geniet.

Vind de OxVan
Fairtrade op school

Wereldwinkel op school

Een Wereldwinkel op School is meer dan een verkooppunt. Je leert hoe de wereldhandel in mekaar zit en wat er fout loopt. Maar ook wat je eraan kan doen en hoe je je (mede)scholieren kan aanmoedigen om mee te doen!

Hoe starten?
Future Proof Oxfam-Wereldwinkels

Future Proof

17-20 oktober 2019 vindt het rebels festival voor de derde keer plaats. Ontmoet inspirerende denkers en doeners, kunstenaars en muzikanten die werken aan hun ideale wereld. Dit jaar is het thema CTRL|ALT|DEL. Wat moet er gebeuren om transitie te bekomen?

Prikkel 2019 Oxfam

Prikkel

Prikkel is het activerend inspiratieweekend van Oxfam en Broederlijk Delen. Deze zomer gaan we internationaal en brengen jongeren uit meer dan vijf landen samen.

lessenpakket lager onderwijs

Educatief materiaal

Wij prikkelen, informeren en sensibiliseren mensen van alle leeftijden over eerlijke handel.

Bekijk ons educatief materiaal

Agenda

18
sep

Hoe kunnen we de wereld redden?

Tielt

Mondiaal café over klimaat, onder leiding van MO-journaliste Tine Hens.

21
sep

Chocoladeproeverij

Retie

We presenteren onze favoriete chocolades en vertellen het verhaal achter het product. Zo ontdek je op een leuke manier de boeiende wereld van eerlijke handel en wat eerlijke handel betekent voor de cacaoproducenten in het Zuiden.

28
sep
24
sep

Debat: Fair trade en nieuwe dynamieken

Brussel

Bean to bar, slow fashion, lokale consumptie: waar staat fair trade ten opzichte van deze nieuwe bewegingen? Welke samenwerkingen zijn mogelijk? Een boeiend debat met experten.

17-20
okt

Future Proof 2019: CTRL + ALT + DELETE

Leuven

Van de economische tot de sociale en ecologische crisis: de wereld van vandaag vraagt om een herstart. Een reboot van leven en samenleving, waarbij wij opnieuw controle claimen en een ambitieus alternatief formuleren. Control + Alt + Delete, voor het te laat is!

Alle activiteiten

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief