Doe mee

Zet je in voor eerlijke, duurzame handel. Word vrijwilliger, voer actie, volg workshops of neem deel aan één van onze talrijke activiteiten.

Word vrijwilliger

Wil jij jouw steentje bijdragen om het verschil te maken? Wil je écht duurzaam consumeren? Voel jij de drang om te streven naar rechtvaardige internationale handel? Wil je deel uitmaken van de transitiebeweging? Zet je in als vrijwilliger. Verkoop fairtradeproducten, voer actie en campagne, praat in op politici, geef workshops over eerlijke handel … of bedenk jouw unieke manier om alle handel eerlijk te maken. Geen enkel idee is te gek!

Word vrijwilliger
Oww Gent Centrum Bew 5372
oxfam in actie

Oxfam-in-actie

We maken onze boodschap zichtbaar bij het grote publiek en geven mensen de kans om mee actie te voeren. Zo geven we een duidelijk signaal aan beleidsmakers om thema’s zoals eerlijke handel of een ambitieuzer klimaatbeleid hoger op de politieke agenda te zetten.

Meer over onze acties en campagnes

Scholenwerking

Is jouw school, bedrijf of vereniging gewonnen voor eerlijke handel? Of net helemaal niet? Wij prikkelen, informeren en sensibiliseren mensen van alle leeftijden over eerlijke handel.

Bekijk ons aanbod voor scholen
Fairtrade op school

Vormingen en workshops

Koffie at home

FairTrade@Home

Een gezellige avond met een hapje en een drankje. In aangenaam gezelschap proeven van fair trade: dat is Fair Trade@Home. Bij jouw thuis of in de wereldwinkel in jouw buurt!

Organiseer
Oxfam Caravan

Oxfam Caravan

Onze “OXVAN” komt naar jou toe! Speel mee, leer onze producten en hun verhaal kennen, informeer jezelf en word geïnformeerd. Of zet je 5 minuten neer en geniet.

Vind de OxVan
Fairtrade op school

Wereldwinkel op school

Een Wereldwinkel op School is meer dan een verkooppunt. Je leert hoe de wereldhandel in mekaar zit en wat er fout loopt. Maar ook wat je eraan kan doen en hoe je je (mede)scholieren kan aanmoedigen om mee te doen!

Hoe starten?
Future Proof Oxfam-Wereldwinkels

Future Proof

Jaarlijks verzamelen we in oktober inspirerende denkers en doeners, kunstenaars en muzikanten die werken aan hun ideale wereld. Elk jaar onder een ander thema. Wat moet er gebeuren om transitie te bekomen?

Info & registreren
Prikkel 2019 Oxfam

Prikkel

Prikkel is het activerend inspiratieweekend van Oxfam en Broederlijk Delen. Elk jaar brengen we 100 jonge mensen samen om de koppen bij elkaar te steken over hoe ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Noteer alvast in je agenda: 21-23 februari 2020!

Info & inschrijven
lessenpakket lager onderwijs

Educatief materiaal

Wij prikkelen, informeren en sensibiliseren mensen van alle leeftijden over eerlijke handel.

Bekijk ons educatief materiaal

Agenda

23
jan

Filmvoorstelling

Dendermonde

Film: VENT DU NORD
tickets te bekomen in de wereldwinkel.

25
jan

Fairtrade at school Cocktails en hapjes

Bilzen

de leerkrachten en personeelsleden van de vrije basisschool t’ piepelke proeven van hun zelfgemaakte fairtrade cocktails en hapjes.

26
jan

Nieuwjaarsreceptie voor vrijwilligers en partners

Bilzen

De vrijwilligers klinken samen met hun partner op het nieuwe jaar.

1
feb

OpendeurDag

Opwijk

Op zaterdag 1 februari willen de vrijwilligers van Wereldwinkel jullie verwennen met een (h)eerlijk glaasje ter gelegenheid van onze open-deur-dag.
Je kan die dag nog steeds genieten van onze koffieactie: koop een kilogram Oxfam-koffie en krijg gratis een lekkere doos noussines.
Oxfam-koffie, een wereld van verschil voor hardwerkende mensen in het Zuiden.

4
feb

Klimaat in beweging: de gevolgen van Westerse keuzes voor Brazilië

Brugge

Boekpresentatie ‘De kikker die zich niet laat koken’, geschreven door Luc Vankrunkelsven over een andere manier van leven, produceren en consumeren.

21-23
feb

Prikkel 2020

Sint-Jans-Molenbeek

Prikkel is het activerend inspiratieweekend van Oxfam en Broederlijk Delen. Dit jaar gaan we internationaal en brengen jongeren uit meer dan vijf landen samen. Noteer alvast in je agenda: 21-23 februari 2020!

Alle activiteiten

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief