Doe mee

Zet je in voor eerlijke, duurzame handel. Word vrijwilliger, voer actie, volg workshops of neem deel aan één van onze talrijke activiteiten.

Word vrijwilliger

Wil jij jouw steentje bijdragen om het verschil te maken? Wil je écht duurzaam consumeren? Voel jij de drang om te streven naar rechtvaardige internationale handel? Wil je deel uitmaken van de transitiebeweging? Zet je in als vrijwilliger. Verkoop fairtradeproducten, voer actie en campagne, praat in op politici, geef workshops over eerlijke handel … of bedenk jouw unieke manier om alle handel eerlijk te maken. Geen enkel idee is te gek!

Word vrijwilliger
Oww Gent Centrum Bew 5372
Oxfam-in-actie, Doe mee

Oxfam-in-actie

We maken onze boodschap zichtbaar bij het grote publiek en geven mensen de kans om mee actie te voeren. Zo geven we een duidelijk signaal aan beleidsmakers om thema’s zoals eerlijke handel of een ambitieuzer klimaatbeleid hoger op de politieke agenda te zetten.

Meer over onze acties en campagnes

Scholenwerking

Is jouw school, bedrijf of vereniging gewonnen voor eerlijke handel? Of net helemaal niet? Wij prikkelen, informeren en sensibiliseren mensen van alle leeftijden over eerlijke handel.

Bekijk ons aanbod voor scholen
Fairtrade op school

Vormingen en workshops

Koffie at home

FairTrade@Home

Een gezellige avond met een hapje en een drankje. In aangenaam gezelschap proeven van fair trade: dat is Fair Trade@Home. Bij jouw thuis of in de wereldwinkel in jouw buurt!

Organiseer
Oxfam Caravan

Oxfam Caravan

Onze “OXVAN” komt naar jou toe! Speel mee, leer onze producten en hun verhaal kennen, informeer jezelf en word geïnformeerd. Of zet je 5 minuten neer en geniet.

Vind de OxVan
Fairtrade op school

Wereldwinkel op school

Een Wereldwinkel op School is meer dan een verkooppunt. Je leert hoe de wereldhandel in mekaar zit en wat er fout loopt. Maar ook wat je eraan kan doen en hoe je je (mede)scholieren kan aanmoedigen om mee te doen!

Hoe starten?
Future Proof Oxfam-Wereldwinkels

Future Proof

Jaarlijks verzamelen we in oktober inspirerende denkers en doeners, kunstenaars en muzikanten die werken aan hun ideale wereld. Elk jaar onder een ander thema. Wat moet er gebeuren om transitie te bekomen?

Info & registreren
Prikkel is het activerend inspiratieweekend van Oxfam en Broederlijk Delen

Prikkel

Prikkel is het activerend inspiratieweekend van Oxfam en Broederlijk Delen. Elk jaar brengen we 100 jonge mensen samen om de koppen bij elkaar te steken over hoe ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Noteer alvast in je agenda: 12-14 februari 2021!

Info & inschrijven
lessenpakket lager onderwijs

Educatief materiaal

Wij prikkelen, informeren en sensibiliseren mensen van alle leeftijden over eerlijke handel.

Bekijk ons educatief materiaal

Agenda

2
okt

« Fair Walk » – Balade guidée – Begeleide wandeling

Brussel

Wist u dat Brussel een fairtradegemeente is?
Tijdens deze begeleide wandeling kunnen de deelnemers organisaties, bedrijven en restaurants ontdekken die de eerlijke handel promoten. Bij elke stop wordt een fairtradeprincipe uitgelegd in de vorm van een animatie of een presentatie. In sommige gevallen krijgen de deelnemers ook de kans om fairtrade producten te proeven.
Aan het einde van de activiteit zullen de deelnemers het belang van eerlijke handel kunnen bespreken en kunnen nagaan hoe deze methode van ethische en duurzame consumptie in het dagelijkse leven kan worden geïntegreerd.

4
okt

(H)eerlijk ontbijt

Asse

UITGESTELD (wegens Coronamaatregelen)

7-17
okt

Week van Fair Trade

Maldegem

Verder in het najaar is er de week van Fair Trade van 7 tot 17 oktober. Zie in dit verband al de berichtgeving in het Fair Magazine dat eerstdaags in jouw bus valt.

7-17
okt

OPENDEUR DAGEN

Ekeren

Week van de Fair Trade voor een leefbaar inkomen.
Van 7 tot 17 oktober 2020.
OPENDEURDAGEN met tal van promo’s!

7-17
okt

Week van de Fair Trade van 7 tot 17 oktober

Duffel

Tijdens de week van de Fair Trade staat koffie en chocolade in de kijker. Maar ook veel andere producten staan in promotie. Zie het FAIR magazine Promoties week van de Fair Trade van 7 oktober tot 17 oktober.

Alle activiteiten

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief