FairTrade@Home

In aangenaam gezelschap proeven van fair trade.

De Oxfam-Wereldwinkel ontvangt jou en je groep met open armen of komt langs bij je thuis. De vrijwilligers presenteren je hun favoriete hapjes en drankjes en vertellen je het verhaal achter elk product. Zo ontdek je op een leuke manier de boeiende wereld van eerlijke handel.

Welk thema past bij jou?

  • Chocoladedegustatie
    Al proevend maak je kennis met de chocolade van Oxfam Fair Trade. En je ontdekt wat eerlijke handel betekent voor de cacaoproducenten in het Zuiden. Om duimen en vingers bij af te likken!
  • Wijndegustatie 
    Een professionele sommelier wijdt je in in het uitgebreide wijnaanbod van Oxfam Fair Trade. Ook achtergrondinfo over de geselecteerde wijnen en onze partners uit het Zuiden staan op het programma.
  • Koffiedegustatie
    Ontdek de weg die koffie aflegt voor hij in je kopje komt. Je komt alles te weten over arabica en robusta, de verschillende zetmethodes, enzovoort. Daarna geven we een korte ‘slow coffee training’ en leer je hoe koffie te proeven als een echte barista.
Koffie at home

Deelnemen?

Bekijk alle FairTrade@Home-activiteiten in onze activiteitenkalender.

Zelf organiseren?

Stap de wereldwinkel in jouw buurt binnen om concreet af te spreken, dat gaat het vlotst. Je kan ook contact opnemen met het nationaal secretariaat van Oxfam-Wereldwinkels.

Download de checklist

Alle info om als vereniging of vriendengroep een FairTrade@Home te organiseren.

Download

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief