Eerlijk duurt het langst (3e graad lager onderwijs)

Deze lessenreeks behandelt de complexe problematiek van de wereldhandelsregels op maat van de derde graad van het lager onderwijs.

We focussen op machtsconcentratie in de voedselketens, een probleem dat zowel in het Zuiden als in het Noorden een verlies aan welvaart betekent. We voeden daarbij graag de verontwaardiging van de meisjes en jongens over deze onrechtvaardige situatie, om deze daarna constructief om te zetten in een open brief naar onze beleidsmakers en/of in een andere actie die zoveel mogelijk medescholieren aanspreekt.

Download de flyer

Bekijk een korte voorstelling van de lessenreeks.

Download

Oxfam-Wereldwinkels biedt mensen de kans om te kiezen voor een wereldhandel die een billijke welvaartsspreiding mogelijk maakt. Onder meer door producten van eerlijke handel te kopen, kan iedereen bijdragen tot een groter maatschappelijk draagvlak voor andere spelregels. We wensen jou en je leerlingen veel plezier en leergenot.

Ontdek de lessenreeks op de website

Geef de lessenreeks en maak kans op een pakket van 25 kinderboeken!

Onder elke tien opeenvolgende klassen die de lessenreeks volgen en een actie posten wordt een boekenpakket van 25 boeken verloot. Het kinderboek ‘Het mysterie van de bienoboon’ van S.R. Harris reikt een thema als (wereld)handel op een spannende en humoristische manier aan.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief