Een eerlijk inkomen voor de cacaoboer, een zorg van iedereen.

Wil je je leerlingen iets bijbrengen over rechtvaardigheid en eerlijke handel? Neem dan de cacaoproblematiek op in jouw lessen. Bovendien is het dé ideale voorbereiding voor onze scholenactie ‘Bite To Fight voor een eerlijk inkomen’.

Zo ga je aan de slag:

1. Download de lesbrieven

Gebruik onderstaande lesbrieven voor het lager en secundair onderwijs om jouw leerlingen enthousiast te maken voor een spetterde actie!

2. Vraag een vorming aan in je lokale Oxfam-Wereldwinkel

Naast de lesbrieven is er ook de mogelijkheid om de lokale Oxfam-Wereldwinkel te bezoeken. Daar krijgen je leerlingen bijvoorbeeld een (andere) cacaovorming.

Zoek een Oxfam-Wereldwinkel in mijn buurt

3. Gebruik de digiles voor secundair onderwijs

Verder doen we ons uiterste best om een digiles (voor het secundair onderwijs) te ontwikkelen. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen via deze pagina.

Om jouw leerlingen uit het secundair onderwijs te prikkelen over de problematiek van de cacaoboeren is het volgende filmpje uitstekend geschikt:

 

Om dieper op de problematiek in de cacaosector in te gaan, hebben we ook de volgende twee video’s met duidelijke uitleg over de concepten ‘leefbaar inkomen’ en ‘zorgplicht’:

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief