BITE to FIGHT – 12 oktober 2019

31.08.2019

Oxfam-Wereldwinkels ruilt 22.500 repen chocolade.

Op 12 oktober 2019, Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2 tot 12 oktober), kan je in Wereldwinkel Hoogstraten een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g.

Oxfam-Wereldwinkel Hoogstraten gooit de deuren open op zaterdag 12 oktober van 10 u. tot 17 u.

Je kan er een reep komen ruilen en een postkaart versturen om de Belgische chocoladesector te helpen herinneren aan hun gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil tegen 2030 alle in Belgische chocolade verwerkte cacao van boeren die een leefbaar inkomen verdienen laten komen.

Chocolade is een miljarden business. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen (Cacaobarometer 2018). Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betalen wij nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie. Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin. Bovendien steun je een vrijwilligersbeweging die via acties, campagnes en beleidswerk strijdt voor een volledig duurzame cacaosector.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief