De favoriete wijnen van ons kennerspanel (2017)

27.10.2017 wijn

Bij Oxfam-Wereldwinkels sleutelen we voortdurend aan ons wijnassortiment. En we laten het beoordelen door een panel van gerenommeerde wijnkenners, gespecialiseerde journalisten en sommeliers. Dit is hun top 7 uit het aanbod van najaar 2017!

 1. Groot Eiland shiraz pinotage
  Jo Bessemans, gewezen lesgever oenologie COOVI-CERIA
  “Een interessante wijn. Briljant en donker kersenrood van kleur, een complexe neus met aroma’s van kers. Heel mooi in de mond met een sterke structuur, stevige tannine en een aangename afdronk. Jong en fris. Perfecte balans. Deze wijn heeft bewaarvermogen.”
 2. RAZA Syrah Gran Reserva 2013
  Dirk Rodriguez, De Morgen/Vino Magazine
  “Dit is een feestwijn. De houttoetsen zijn goed geïntegreerd in het geheel. Een expressieve wijn die zich nog niet helemaal prijsgeeft. Door de aanwezigheid van fijne zuren en tannine zal hij nog in gunstige zin evolueren. Hier moet je iets bij eten, liefst wild zoals everzwijn.”
 3. Vidseca País 2017 *NIEUW – verwacht in januari 2018*
  Dirk Rodriguez, De Morgen/Vino Magazine
  “Een toffe, originele wijn. Dit is een blend van paísdruiven (63%) met carignan en cabernet sauvignon. Eerder intens van kleur en een heel fraaie neus met aroma’s van kirsch en eau-de-vie. Sappige en ietwat abrupte finale. Perfect voor bij een maaltijd.”
 4. Campesino carménère 2016
  Simonne Wellekens, De Standaard
  “Diepe en mooi heldere kleur. Op en top carménère met een breed pallet aan aroma’s: menthol, donkere kers en kruiden. Een authentieke carménère, de nieuwe carménère is niet zo spicy. In de mond minder spicy, maar evenwichtig en aangenaam zacht rond met een mooie kruidige finale. Leuke wijn.”
 5. Sensus extra brutJo Bessemans, gewezen lesgever oenologie COOVI-CERIA
  “Een goede schuimwijn, zuiver en romig in de mond. Hij is kurkdroog, heeft een goeie zuurtegraad, die ook blijft hangen. Eenvoudig maar correct. Prijs-kwaliteit is dit zeer goed, zeker in de aanbieding van het eindejaar.”
 6. RAZA malbec Reserva 2016
  André Van der Elst, sommelier-conseil, docent Vlaamse wijnacademie
  “Visueel geconcentreerde wijn met lichtgekleurde tranen. Een zuivere neus met aroma’s van rijp fruit, pruim, cassis, vanilletoetsen en met fijne kruidigheid. Stevig en rond in de mond. De aroma’s worden bevestigd, mooie tannine en balans. Prijs-kwaliteit een zeer mooie wijn. Lekker met vleesgerechten en bij oudere rijpe kazen.”
 7. Lautaro reserva 2015
  Simonne Wellekens, De Standaard
  “Een mooie, diepe wijnkleur. In de neus mokkakoffie, aromatische tonen en specerijen. Een mooie geurevolutie. Een frisse aanzet, sappig en een prima zuurgraad die goed omringd is door tannine. Mooi hout. Stevige wijn met karakter.”

Lees ook de mening van wijnblogger Stefaan Soenen:

De favoriete wijnen van ons kennerspanel (2017) Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief