“De wereldwinkel is zoals Sporza.be. Wat je daar vindt, is zéker correct.”

03.11.2017 fairefeestenoxfam-wereldwinkels

Met de feestdagen in het vooruitzicht gaan we op de koffie met enkele bekende fans van de wereldwinkel. Hoe zijn ze er terechtgekomen? Waarom komen ze terug? Wat zoeken en vinden zij bij Oxfam-Wereldwinkels? Deze keer: sportjournalist Aster Nzeyimana.

“Als kind kwamen mijn zus en ik vaak in de wereldwinkel van Zele. Een goede vriendin van mijn mama was er vrijwilliger. We kochten er meestal onze cadeautjes voor kerst en nieuw. En op feestjes bij ons thuis kwam er steevast wijn uit Chili op tafel.

Ik zie de Oxfam-Wereldwinkels nog als een echt bastion. Als je daar iets koopt, weet je dat het echt eerlijk is. Vergelijk het met de website van Sporza: je leest elders ook goed en juist sportnieuws, maar wat je daar vindt, is zéker correct.

De wereldwinkels spelen een belangrijke rol die ze zeker moeten behouden. Ze zijn de referentie voor fairtradeproducten, maar ze zijn ook de kern van een brede plaatselijke community. In Zele zie ik bijvoorbeeld dat ze elk jaar een succesvolle quiz organiseren en dat er talloze linken zijn met andere organisaties en projecten. Allemaal mensen die zich belangeloos inzetten. De wereldwinkel reikt veel verder dan een pure winkel.”

“De wereldwinkel is zoals Sporza.be" Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief