“Een producent uit het Zuiden ontvangen is een beetje reizen”

05.09.2017 vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Karla Van Loock: “Door te reizen ben ik overtuigd van het positieve effect dat ondernemen heeft in het uitbouwen van een menswaardig bestaan. Daarom ben ik vrijwilliger geworden bij de wereldwinkel.” 

In de vrijwilligersgroep van Boortmeerbeek ben ik degene die contacten legt met handelszaken en bedrijven in de regio. Ik gebruik mijn commerciële achtergrond om ook buiten de wereldwinkel meer van onze producten te verkopen. In mei kreeg mijn engagement even een heel andere invulling: Luís van de suikercoöperatie Manduvirà uit Paraguay kwam vijf dagen logeren bij ons thuis. Heel fijn was dat. Want een Zuidpartner ontvangen is eigenlijk ook een beetje reizen: Luis liet ons kennismaken met het dagelijkse leven van de suikerrietteler en de uitdagingen waar Manduvirà voor staat. We zagen foto’s van zijn familie, hoorden over hoe goed zijn kinderen studeren en hoe belangrijk dat voor hem is. In Boortmeerbeek vierde Luís met de vrijwilligersgroep het 20-jarig bestaan. Verder probeerden we hem wat rust te gunnen, want zijn tijd in België was goedgevuld. Zoals bij de andere gastgezinnen kreeg hij lokale specialiteiten op het bord. Witloof bleek een lastige groente (lacht). Maar asperges en frietjes vielen erg in de smaak!”

Wie is Karla Van Loock?

  • 48 jaar
  • Sinds mei 2014 vrijwilliger in Oxfam-Wereldwinkel Boortmeerbeek
  • Begeleidt beroepshalve veranderingstrajecten in bedrijven
  • Laat zich inspireren door een uitspraak van Ghandi: “Be the change you want to see in the world. Ons eigen gedrag is een fantastische manier om de mensen rondom ons te beïnvloeden.”
“Een producent uit het Zuiden ontvangen is een beetje reizen” Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief