Eerlijk festival: Reggae Geel

10.07.2016

Reggae Geel is altijd al een festival geweest met een sterke sociale bodem. Heel wat organisaties, die actief zijn op het vlak van eerlijke handel, het jeugdwerk, bijzondere jeugdzorg of personen met een beperking, werken actief mee met Reggae Geel. Zij leveren niet alleen een bende vrijwilligers, die het festival betaalbaar houden, maar ontvangen voor hun werkkracht een vergoeding waarmee ze een heel klein beetje het verschil kunnen maken .

De wereldwinkel van Geel is al jaren verbonden aan het festival. Ieder jaar staan zij op het terrein met een verkoopsstand met koffie, thee, gebak en chocolade. Maar zij zijn ook leverancier van het festival dat waar mogelijk volledig kiest voor producten van eerlijke handel. Het begon met wijn, maar ondertussen drink je op Reggae Geel ook fruitsap, schuimwijn, rum, koffie, thee en frisdranken uit de wereldwinkel. Sinds vorig jaar gaat de samenwerking echter nog veel verder.

Na de festivaleditie 2015 koos het bestuur van Reggae Geel er bewust voor via aandelen van Oxfam Fair Trade te participeren in een voor haar maatschappelijk relevant project. Daarmee werden zij meteen de tweede grootste aandeelhouder van Oxfam Fair Trade.

De volgende editie van Reggae Geel gaat door op 4 en 5 augustus 2017. Kom je met de fiets, dan krijg je aan de stand van Oxfam-Wereldwinkel een cadeaubon van 5 euro die je ter plaatse of in de wereldwinkel kan verzilveren.

*Aandelen kopen van Oxfam Fair Trade is maar één van de vele manieren om Oxfam te steunen.

Eerlijk festival: Reggae Geel Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief