Fair feestbuffet door vegan ecoblogster Elisabeth Van Lierop

15.11.2020
Elisabeth Van Lierop Voor Oxfaml

Sharing is caring, dat weten we bij Oxfam als de besten. En de feestperiode is daar het uitgelezen moment voor. Schuif dit jaar daarom lekker gezellig aan, aan het Faire Wandelende Buffet. Een beetje van dit, een hapje van dat, en een fles bubbels maakt het helemaal af!

Dat je feesten fair kunt vieren, illustreert vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop. Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde.

Ze dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde de volgende feestelijke lekkernijen uit haar potten. Les goûts et les couleurs … helemaal fair en vegan! Smakelijk!

Ter info: van dit buffet kunnen 6 personen genieten.

 

 

Toastjes met cashewcrème en gemarineerde wortel

Start je fair feest met verrassende toastjes van sesamcrackers. Combineer met een glaasje BIO Ecologica torrentès brut schuimwijn uit Argentinië.

Toastjes Met Cashewcrème En Gemarineerde Wortel In De Hand Vierkant
Pittig Gevulde Champignons Vierkant

 

Pittig gevulde champignons

Een pittig bijgerecht, dat mag niet ontbreken bij een feestbuffet! En deze gevulde champignons vervullen die rol prima.

 

Rode ui-taartjes

Deze schattige rode ui-taartjes van bladerdeeg met humus zijn een hartig hapje. Letterlijk én figuurlijk!

Mediterraanse Focaccia Met Rozemarijn Op Bord Vierkant
Mediterraanse Focaccia Met Rozemarijn Op Tafel Vierkant

 

Mediterraanse focaccia met rozemarijn

Deze mediterraanse focaccia met rozemarijn is een waardige vervanger voor traditioneel brood in jouw feestmenu.

 

Gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus

Deze gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus is een blikvanger op je feestelijk gedekte tafel. En lekker ook!

Gevulde Pompoen Met Quinoa En Tahinsaus vierkant
Tartelettes Van Rode Biet met Kerstkroketjes

 

Tartelettes van rode biet met kerstkroketjes

Je kan de kroketjes van champignons en de tartelettes van rode biet apart op de buffettafel serveren of ze samenvoegen tot een mooi gepresenteerd voorgerecht.

 

En als dessert, kerststronk met Bite to Fight-chocolade

Maak je eigen kerststronk met faire fondantchocolade uit Ivoorkust en Congo-koffie. Geen zin in koffie? Serveer met JUSTE bruin!

Kerststronk Met Bite To Fight Chocolade Vierkant

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief