Fair feestbuffet door vegan ecoblogster Elisabeth Van Lierop

Sharing is caring, dat weten we bij Oxfam als de besten. En de feestperiode is daar het uitgelezen moment voor. Schuif dit jaar daarom lekker gezellig aan, aan het Faire Wandelende Buffet. Een beetje van dit, een hapje van dat, en een fles bubbels maakt het helemaal af!
Dat je feesten fair kunt vieren, illustreert vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop. Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde.
Ze dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde de volgende feestelijke lekkernijen uit haar potten. Les goûts et les couleurs … helemaal fair en vegan! Smakelijk!
Ter info: van dit buffet kunnen 6 personen genieten.
Toastjes met cashewcrème en gemarineerde wortel
Start je fair feest met verrassende toastjes van sesamcrackers. Combineer met een glaasje BIO Ecologica torrentès brut schuimwijn uit Argentinië.


Pittig gevulde champignons
Een pittig bijgerecht, dat mag niet ontbreken bij een feestbuffet! En deze gevulde champignons vervullen die rol prima.
Rode ui-taartjes
Deze schattige rode ui-taartjes van bladerdeeg met humus zijn een hartig hapje. Letterlijk én figuurlijk!


Mediterraanse focaccia met rozemarijn
Deze mediterraanse focaccia met rozemarijn is een waardige vervanger voor traditioneel brood in jouw feestmenu.
Gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus
Deze gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus is een blikvanger op je feestelijk gedekte tafel. En lekker ook!


Tartelettes van rode biet met kerstkroketjes
Je kan de kroketjes van champignons en de tartelettes van rode biet apart op de buffettafel serveren of ze samenvoegen tot een mooi gepresenteerd voorgerecht.
En als dessert, kerststronk met Bite to Fight-chocolade
Maak je eigen kerststronk met faire fondantchocolade uit Ivoorkust en Congo-koffie. Geen zin in koffie? Serveer met JUSTE bruin!
