Fair op restaurant

05.09.2017

Thuis zo veel mogelijk koken met ingrediënten uit de wereldwinkel, da’s kinderspel. Zeker nu er ook een Oxfam-Wereldwinkels-webshop is. Maar wat op restaurant? 

Goed nieuws! Meer en meer horecazaken denken aan eerlijke handel als ze hun gerechten samenstellen. In mei daagde de stad Genk de horeca in de stad uit om fairtradegerechten op hun menu te zetten. Deze dampende pizza met palmharten en ananas uit de wereldwinkel is een van de smakelijke resultaten daarvan.

Binnenkort, in oktober, gaan Leuven en omstreken de uitdaging aan om zoveel mogelijk restaurants op de eerlijke kaart te zetten. Het project ‘(H)eerlijk tafelen’ krijgt de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De wereldwinkels van de regio Leuven mikken op maar liefst dertig horecazaken, plus de studentenrestaurants. In de maand september krijg je in deze wereldwinkels bij aankoop van €25 een bon voor een gratis glaasje Oxfam-schuimwijn in de deelnemende restaurants.

Reden genoeg om eens in Leuven op restaurant te gaan, toch?

Fair op restaurant Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief