Ga deze zomer op wereld(winkel)reis

04.06.2021 oxfam-wereldwinkels

Wat als we je vertellen dat je al het moois en lekkers van de wereld ook onder één dak vindt, dichtbij huis? Ga deze zomer op wereld(winkel)reis!

To travel or not to travel … Dat het een beetje jeukt, die onzekerheid over ja dan nee andere oorden te kunnen opzoeken. Misschien wacht jij tot op de laatste knip en gooi je dan fluks je hebben en houden in een reistas en ‘daag, dierbaar België!’ Misschien niet en houd je het bij een ontspannen staycation.

Maar er zijn ook nog zekerheden! Want wie wat weemoedig denkt aan de geuren, smaken en leuke hebbedingetjes uit verre landen, kan de innerlijke globetrotter blij maken in … de wereldwinkel!

 

7 redenen om op reis rond de wereldwinkel te gaan:

  1. Je waant je op een exotische markt: breng de wereld in je keuken met lekkere Indische curry pasta’s, Thaise rijst, zongedroogde Siciliaanse tomaatjes, smeuïge dadels uit Palestina en zoveel meer. De fairtradeproducten uit het Zuiden liggen er voor het grijpen.
  2. Je slaat er twee vliegen in één klap: fair trade én bio. Meer dan 50 % van de producten, van koffie over wijn tot – mmm – chocolade zijn eveneens biologisch gecertificeerd. Wist je dat tegen 2030 ons volledige assortiment bio zal zijn?
  3. Ook voor de fans van de korte keten: ontdek fair trade van dichtbij. Letterlijk! (Tip: absolute blikvanger in deze categorie zijn de JUSTE-bieren.)
  4. Je steunt de producenten wereldwijd. Je kan misschien niet op de klassieke toeristische wijze de handelaars ter plaatse ondersteunen, maar jouw aankoop in de wereldwinkel boost wel degelijk de boeren en ambachtslui aan de andere kant van de wereld, dankzij onze rechtstreekse band en langtermijnrelaties.
  5. Je vindt er hét souvenir van zomer 2021! Welkom op de artisanale markt: met de hand gevlochten mandjes, juwelen, suède tassen, leuke hebbedingetjes uit alle hoeken van wereld, uniek en met liefde gemaakt.
  6. Je krijgt er een gratis gidsbeurt. Onze wereldwinkeliers zijn gepassioneerd door eerlijke handel en hebben hier veel over te vertellen. Leer bij over fair trade en laat je leiden doorheen het fascinerende landschap. Dit jaar vieren we onze 50ste verjaardag bovendien!
  7. Pik een event mee. De wereldwinkel organiseert regelmatig een prikkelende, ontspannende of smakelijke gebeurtenis. Op de Facebookpagina van de wereldwinkel in je buurt vind je alle updates en informatie.

Vind een wereldwinkel in jouw buurt

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief