Ga deze zomer op wereld(winkel)reis

08.07.2020 oxfam-wereldwinkels

Wat als we je vertellen dat je al het moois en lekkers van de wereld ook onder één dak vindt, dichtbij huis? Ga deze zomer op wereld(winkel)reis!

Je bent misschien ook van plan om deze zomer wat dichter bij huis te blijven of het zelfs bij een echte staycation te houden. Want ellenlange files naar de Côte d’Azur? Toch maar niet. Mensen stellen onderling alvast hun tuinen ter beschikking en de verkoop van zwembaden stijgt opvallend.

Het is eens iets anders! Maar ja, denk je nu misschien wat weemoedig, alles smaakt, ruikt en ziet er mooier uit op reis … Wat als we je vertellen dat je al dit moois en lekkers ook onder één dak vindt, dichtbij huis?

Ga deze zomer op wereld(winkel)reis

7 redenen om op reis rond de wereldwinkel te gaan:

  1. Je waant je op een exotische markt: breng de wereld in je keuken met lekkere Indische curry pasta’s, Thaise rijst, zongedroogde Siciliaanse tomaatjes, smeuïge dadels uit Palestina en zoveel meer. De fairtradeproducten uit het Zuiden liggen er voor het grijpen.
  2. Je slaat er twee vliegen in één klap: fair trade én bio. Meer dan 50 % van de producten, van koffie over wijn tot – mmm – chocolade zijn eveneens biologisch gecertificeerd.
  3. Ook voor de fans van de korte keten: ontdek fair trade van dichtbij. Letterlijk! (Tip: absolute blikvanger in deze categorie zijn de JUSTE-bieren.)
  4. Je steunt de producenten wereldwijd. Je kan misschien niet op de klassieke toeristische wijze de handelaars ter plaatse ondersteunen, maar jouw aankoop in de wereldwinkel boost wel degelijk de boeren en ambachtslui aan de andere kant van de wereld, dankzij onze rechtstreekse band en langtermijnrelaties.
  5. Je vindt er hét souvenir van zomer 2020! Welkom op de artisanale markt: met de hand gevlochten mandjes, juwelen, suède tassen, leuke hebbedingetjes uit alle hoeken van wereld, uniek en met liefde gemaakt.
  6. Je krijgt er een gratis gidsbeurt. Onze wereldwinkeliers zijn gepassioneerd door eerlijke handel en hebben hier veel over te vertellen. Leer bij over fair trade en laat je leiden doorheen het fascinerende landschap.
  7. Pik een event mee. De wereldwinkel organiseert regelmatig een prikkelende, ontspannende of smakelijke gebeurtenis. Op de Facebookpagina van de wereldwinkel in je buurt vind je alle updates en informatie.

Vind een wereldwinkel in jouw buurt

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief