Libera Terra

28.02.2022

Schone Handen

De Maffia is een smerige organisatie en een wrede plaag in Italië en Sicilië. Op criminele wijze bouwde de maffia een economische en politieke macht uit, gestoeld op terreur, moord en intimidatie. Gelukkig konden de bekende onderzoeksrechters Falcone en Borsellino met de actie ‘Schone Handen’ een keerpunt brengen… Zij moesten dat echter met hun leven bekopen.

Dankzij ‘Schone Handen’ konden vele gronden die de maffia had ‘gestolen’ teruggewonnen worden.

Die gronden zijn ondertussen vrijgegeven voor mooie sociale en ecologische projecten. In 2001 startte een aantal moedige jongeren met een eerste coöperatieve. Vandaag zijn er reeds 8 coöperatieven die zorgen voor heerlijke biologische producten en voor sociale tewerkstelling in de getroffen gebieden.

Die biologische producten van Libera Terra vinden we nu ook terug in de Oxfam Wereldwinkel.

Een weetje: de tomaten waarmee de passata gemaakt wordt zijn van het soort ‘Pomodoro Siccagno’. Die tomaten kunnen goed tegen droogte en hoeven tijdens de kweek nooit gegoten te worden… en krijgen zo extra veel zonne-vitaminen binnen.

Neem even een kijkje bij het mooie assortiment dat de Wereldwinkel biedt aan (h)eerlijke anti-maffiaproducten en geniet volgende keer met veel meer voldoening én smaak van je pasta, pesto of limoncello!

Buon Appetito e Grazie mille!

 

https://www.oxfamwereldwinkels.be/partners/libera-terra/

 

 

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief