Over pisco

07.01.2016

In de wereldwinkel staat bij de sterkedranken, naast de rum, ook de fles pisco. Maar wat is pisco en waar komt hij vandaan?

Pisco wordt gedistilleerd uit druiven. De Chilenen zijn trots op hun pisco, hoewel deze uit druiven gedistilleerde sterkedrank ook in buurland Peru een specialiteit is. De Pisco Cremisse die je in de wereldwinkel vindt, is een romig likeur gebaseerd op onze Alto del Carmen-pisco.

Capel is in Chili marktleider voor de productie van pisco. Toch moet de coöperatie knokken om te blijven bestaan. Een zustercoöperatie werd opgekocht door een groot bedrijf en ook Capel krijgt geregeld een aanbod om de coöperatie te verkopen aan de privésector. Maar de leden blijven koppig vasthouden aan hun coöperatieve structuur en de uitstekende dienstverlening die de coöperatie aan haar leden geeft.

De pisco in de wereldwinkel komt van de coöperatie Capel in Chili. Zij hebben drie productie-eenheden waar ze hun pisco van muskaatdruiven maken .

Capel is marktleider in Chili voor de productie van pisco. Toch moet de coöperatie knokken om haar marktaandeel te behouden. Een zustercoöperatie werd opgekocht door een groot bedrijf en ook Capel krijgt geregeld een aanbod om de coöperatie te verkopen aan de privésector. Maar de leden blijven koppig vasthouden aan hun coöperatieve structuur en de uitstekende dienstverlening die de coöperatie aan haar leden geeft.

> Recepten met pisco

Over pisco Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief