Oxfam is (opnieuw) grootste fairtradekoffiespeler in België

28.02.2022 koffie

Volgens officiële Fairtrade Belgium cijfers, is Oxfam-koffie de best verkochte fairtrade koffie in België. Uit naam van onze koffiepartners in Congo, Peru, Honduras, … bedanken we iedereen om voor onze koffie te kiezen.

Jouw keuze bepaalt het lot van boeren en hun gezin

Jij creëert toekomstperspectieven voor kwetsbare koffieboeren en hun families. Wij zetten samen met de coöperaties in op agro-ecologie om klimaatbestendige en kwalitatievere oogsten te garanderen. We begeleiden boeren bij het behalen van een bio-certificaat, wat hun kansen verhoogt op de wereldmarkt en voor een betere kwaliteit van hun koffie zorgt. En dat proef jij bij elke kop koffie.

Fairtradekoffie betekent leven, hier in Kivu,” zegt Daniel Habamungu, de voorzitter van Muungano, een coöperatie in Congo. “Dankzij deze koffie verdienen de boeren meer, kunnen we gezondheidscentra inrichten en scholen bouwen in de meest achtergestelde dorpen.”

Strijd voor eerlijke handel sinds ’71

Iedereen, waar ook ter wereld, verdient een eerlijk evenwaardig bestaan. Dat is een basis mensenrecht waar we al sinds 1971 voor ijveren, toen Oxfam-Wereldwinkels de eerste zak fairtradekoffie uit Tanzania aankocht nog voor er van (fairtrade)labels sprake was.

Samen komen we verder.

Bedankt!

Ook zin een een eerlijke kopje koffie? Bestel nu op onze webshop.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief