Oxfam-Wereldwinkels ondertekent het internationaal Fair Trade Charter

26.09.2018 eerlijkehandel

Wat is eerlijke handel? Het Internationaal Fair Trade Charter definieert de visie voor een eerlijkere wereld.

Op 25 september 2015 werden de SDG’s voorgesteld door de Verenigde Naties. Drie jaar later zijn we op sommige doelstellingen achteruit gegaan. Uit een recent rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de honger in de afgelopen drie jaar is toegenomen na een lange periode van achteruitgang, waardoor één op de negen mensen ondervoed is gebleven. En dat terwijl de wereldeconomie is gegroeid. Als we tegen 2030 de doelstellingen willen bereiken, mogen we dus niet verdergaan met business as usual.

In het internationaal Fair Trade Charter staat hoe het anders kan: een handel waarin rechtvaardigheid, eerlijkheid en duurzame ontwikkeling centraal staan. Zodat iedereen door zijn werk een fatsoenlijk en waardig bestaan kan leiden. Het Charter, geïnitieerd door Fairtrade International en de World Fair Trade Organization, definieert nieuwe modellen die een sterkere economie en omgeving voor iedereen opbouwen.

Oxfam-Wereldwinkels ondertekent het internationaal Fair Trade Charter, samen met meer dan 250 andere lokale, nationale en internationale organisaties uit de coöperatieve, sociale, biologische, biologische, boeren- en wereldwijde solidariteitsbewegingen.

Fair Trade Charter

Download

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief