Recept: limoncellomousse

03.06.2019

Nodig: 4 eieren – 1 citroen – 80g rietsuiker* – 4g gelatine – 200ml slagroom – 2 el bloemsuiker – gehakte citroenkoekjes* – 100ml limoncello*

* producten verkrijgbaar in uw Oxfam wereldwinkel

Hoe: 

  • Splits de eieren.
  • Rasp de schil van de citroen en pers ‘m vervolgens uit.
  • Klop de eierdooiers met de rietsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa.
  • Laat de gelatine 5 min. weken in koud water.
  • Verwarm het citroensap.
  • Knijp de gelatine uit en los het op in het warme citroensap.
  • Laat een beetje afkoelen.
  • Klop het citroensap door het eimengsel.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker.
  • Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa.
  • Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.
  • Werk de glaasjes af met de gehakte koekjes.

Smakelijk!

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief