Sluiting wereldwinkels, webshop blijft open!

18.03.2020

Net als iedereen, maken we ons zorgen over de gezondheid van onze dierbaren en de meest kwetsbaren onder ons. De verspreiding van het Coronavirus evolueert snel, en dus moeten onze maatregelen dat ook doen.

Na de sluiting van de Oxfam-tweedehandswinkels, zullen we vanaf heden (18/03) tot nader order overgaan tot de volledige sluiting van het Oxfam-wereldwinkelnetwerk.
De grootdistributie (bvb. supermarkten) blijft wel beleverd en ook de klantendienst blijft beschikbaar.

Bericht aan onze klanten en sympathisanten. Oxfam artikel

We doen dit in het belang van de gezondheid van de klanten, vrijwilligers en ons personeel. En om de verdere verspreiding van het virus te beperken. We volgen de situatie op de voet en hopen binnenkort weer volgens de gebruikelijke openingsuren te kunnen opereren.

Ondertussen kan je voor je favoriete faire voedingsproducten terecht in onze webshop en je bestelling laten leveren aan huis (of in sommige winkels afhalen op afspraak): shop.oxfamwereldwinkels.be. De standaard verzendkost werd aangepast en is nu €4,95 (i.p.v. €6,95) en de verzending is gratis vanaf €50 (i.p.v. 100€). Vrijwilligers blijven dus wel achter de schermen actief om onze producenten te ondersteunen en klanten te bedienen.

COVID-19: WAT DOET OXFAM?

In het licht van een wereldwijde pandemie maakt het niet uit waar je vandaan komt, hoe rijk of arm je bent of wat je culturele achtergrond is

Als humanitaire organisatie weten we maar al te goed dat arme gemeenschappen, wanneer een crisis toeslaat, de zwaarste gevolgen dragen. We maken ons grote zorgen over het vooruitzicht dat het virus voet aan de grond krijgt in landen waar de gezondheidszorg minder sterk is.

Wil je meer weten over de maatregelen die Oxfam op internationaal niveau neemt om het Coronavirus tegen te gaan? Lees de brief van Eva Smets, algemeen directeur van Oxfam België.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief