Vluchtelingencrisis. Wat kan jij doen?

10.09.2015 migratie

Bijna 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. Op de vlucht voor oorlog, voor geweld en voor honger. Ze hopen hun leven en dat van hun gezin veilig te stellen en hun kinderen een betere toekomst te bieden. Oxfam helpt zowel in hun landen van herkomst als hier. In ons land zijn tal van organisaties in de weer om de mensen die hier totaal ontredderd aankomen goed te onthalen. Help ons te helpen!

Er is een veelomvattende vluchtelingencrisis op dit moment in de wereld. Die heeft net zo goed een complexe, veelomvattende aanpak nodig. Een erkende vluchteling, een asielzoeker of een arbeidsmigrant is niet hetzelfde. Maar het gaat altijd in de eerste plaats om mannen en vrouwen die recht hebben op een menselijke, waardige begeleiding en bescherming.

Europa laat het afweten

Levens redden en mensen in nood beschermen, het zou een prioriteit moeten zijn van het Europese migratiebeleid. Europa heeft de verantwoordelijkheid om kwetsbare mensen te beschermen. Om de rechten en de waardigheid te respecteren van iedereen die aan de Europese grenzen komt.

Heel wat Europese regeringen moeten hun beleid herzien. Een beleid van uitsluiting en afschrikking in plaats van humanitaire hulpverlening. En de Europese landen moeten elk hun deel van de vluchtelingen opvangen.

Help ons te helpen.

Vluchtelingencrisis. Wat kan jij doen? Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief