Voedselteams in de Rupelstreek

01.07.2022

Sluit aan bij één van de voedselteams in je buurt:
Boom, Niel of Rumst

Wat zijn voedselteams?

Een voedselteam bestaat uit een groep mensen die samen voedingsproducten aankopen bij kleinschalige en duurzame lokale of regionale producenten. Tussenpersonen worden dus uitgesloten. De prijzen zijn eerlijk, dat wil zeggen dat de producent een eerlijke prijs krijgt. Het voedselteam maakt de ‘korte keten’ toegankelijk en aantrekkelijk voor een breed publiek.

Wekelijks kan je je bestelling afhalen in een gemeenschappelijk depot. Bestelling en betaling van de producten gebeuren via een webwinkel. De nadruk wordt gelegd op de nabijheid van ambachtelijke leveranciers en, daar waar mogelijk, leveren we bioproducten. Alle producten zijn dan ook supervers en reken maar dat de verpakking minimaal is. Wij aanvaarden alleen producten die op duurzame manier gemaakt zijn.

Wil je enkel bestellen? Of wil je eens een keertje zien hoe het werkt? Dan kan je bij elk van onze teams bestellen. Dat kan elke week tot maandagavond 24:00 uur. Afhaling gebeurt iedere donderdagavond in het depot. Meer informatie vind je op www.voedselteams.be/proefbestellingen.

Op dit openblik omvat ons assortiment: grohttp://www.voedselteam.be/rumstenten, fruit (appel en peer), noten, fruitsap, runds-, varkens- en kippenvlees, diepgevroren rundsvlees van Gollowayrunderen, zuivel, kruiden, brood en bloem, op ecologisch verantwoorde manier gevangen diepvriesvis, kruiden en alle voedingsproducten uit de Oxfam Wereldwinkel.

Voedselteams Boom, Niel en Rumst draaien nu al een hele tijd en zijn klaar om uit te breiden. Wil je een proefbestelling plaatsen, registreer je dan als lid van één van de Voedselteams.

Bestel je in Boom, Niel of Rumst, dan haal je de bestellingen op donderdagavond tussen 18:30 u en 19:15 u.

 • Boom bij Nico Claes in de Kapelstraat 152, 2850 Boom (op de koer achteraan)
 • Niel in de Paardenstal (Natuurpunt), Boomsestraat 225, 2845 Niel
 • Rumst: Markt 1, 2842 Rumst

Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet en breng liefst een draagtas of doos mee om je bestelling mee te nemen!

 

En hoe ga je praktisch te werk?

Registreren:

 1. Ga naar www.voedselteams.be/boom – je bent nu op de pagina van Voedselteam Boom
  Voor Niel: www.voedselteams.be/niel
  Voor Rumst: www.voedselteams.be/rumst
 2. In de linker kolom staat de groene drukknop ‘lid worden’. Als je daarop drukt, ga je naar ‘inloggen’ wat aan de rechterbovenkant staat van de pagina
 3. Op de volgende pagina kan je ofwel inloggen ofwel registreren, maar waarschijnlijk zal je je registreren.
  Registreren is eenmalig. Eens je geregistreerd bent, kan je daarna gewoon inloggen.
 4. Even geduld nu, je aanvraag moet nog worden goedgekeurd. Na goedkeuring kan je dan echt bestellen.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief