Vrijwilliger in de kijker

16.06.2015
  • Frank Van Acker
  • 45 jaar
  • Vrijwilliger bij Oxfam-Wereldwinkels nationaal voor online applicaties
  • Sinds kort zelfstandig webdesigner

Toen ik zonder job zat, wou ik wel bezig blijven met websites maken. En ik wou al een tijdje vrijwilligerswerk doen. Op een zeker moment zag ik een vacature van de Oxfam-Wereldwinkel in Halle, die op zoek was naar een webbeheerder. Omdat Halle voor mij nogal ver was, hebben ze me daar uiteindelijk doorverwezen naar het nationaal secretariaat in Gent.

Ik heb al heel wat projecten voor Oxfam gedaan. Een bedankingswebsite voor de vrijwilligers, een scanmodule om nieuwe vrijwilligers te zoeken, een doorlezer over fruitsap, een geschenkenkiezer … Mijn favoriete project was de doorlezer over fruitsap. Dat was een uitdaging, een zeer gevarieerd project en het is heel mooi geworden.

Vrijwilligerswerk is eens iets anders om te doen. Iets doen dat je leuk vindt, zonder dat er iets aan verbonden is. Iets vrijblijvend doen is echt heel bevrijdend. Ik kwam ook in een nieuwe omgeving terecht en leerde nieuwe mensen kennen. En ergens in je achterhoofd weet je dat mensen er echt iets aan hebben, aan jouw werk.

Vrijwilliger in de kijker Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief