De Warmste Week 2019: Germaine, vrijwilliger voor één dag … maar dan vier keer!

07.01.2020 vrijwilligerswerk

In het teken van ‘De Warmste Week’ deden heel wat wereldwinkels een warme oproep naar vrijwilligers om een dagje mee te helpen. Maar liefst 55 kandidaten schreven zich in en hielpen een handje in één van de vele Oxfam-wereldwinkels. Germaine V.M. schreef zich in voor maar liefst vier wereldwinkels. Ze hielp mee in Stabroek, Kalmthout, Vilvoorde en Sint-Job. Wij interviewden haar op haar laatste dag in de wereldwinkel van Sint-Job.

Wat heeft je doen inschrijven voor Oxfam-Wereldwinkels via de Warmste Week?

Germaine: “Door al die warme oproepen in de media ben ik naar de site van de Warmste Week gesurft. Toen ik Oxfam-Wereldwinkels zag staan dacht ik bij mezelf: ik reis graag en het is een wereldwinkel, dat moet wel echt een match worden! Doordat de wereldwinkel fairtradeproducten verkoopt en de producenten hierdoor een eerlijke prijs krijgen voor wat ze doen heeft dat voor mij echt de doorslag gegeven. Het geeft mij een goed gevoel. Zo heb ik dus voor Oxfam-wereldwinkels gekozen!”

Wereldwinkel Vrijwilliger Germaine

Hoe is het om samen met de vrijwilligers in de wereldwinkel te staan?

Germaine: “Heel erg leuk! Daarom zou ik in het vervolg ook graag verder helpen in één van de wereldwinkels. Ze hebben mij goed opgevangen. In Stabroek hielp ik mee op de cadeaumarkt en daar was heel veel volk op afgekomen. Ik hielp vooral in de cafetaria met het afwassen en de mensen te bedienen van een lekker en fair drankje. In Kalmthout hielp ik met het uitpakken van geschenkjes. Zo kon ik de producten beter leren kennen. Ik vind het fijn om de afkomst van al die leuke producten te leren kennen.”

Kwam je al eerder in een Oxfam-Wereldwinkel?

Germaine: “Ja, ik ging al naar de wereldwinkel voor de heerlijke rode rijst. Die vind je niet in de gewone winkel. Ondertussen leerde ik ook een aantal nieuwe producten kennen op aanraden van de vrijwilligers die ik eens ga uitproberen. De sausjes en sesamtoastjes zijn heel erg lekker. Dat brengt mij op ideeën voor een lekker aperitief met de feestdagen bij de vrienden. Daar moet ik namelijk voor zorgen. Op die manier kan ik hen ook warm maken om de wereldwinkel eens te bezoeken. “

Wat heeft je echt verrast over de wereldwinkel?

Germaine: “Het was voor mij echt een verrassing wat er allemaal te vinden is in de wereldwinkel. Ik verschiet ervan hoeveel keuze er is in voedingsproducten. Er zijn heel erg leuke cadeautjes te vinden voor met de feestdagen. De zelfgemaakte artisanale producten inspireren mij. Hoe je met heel weinig iets moois kan maken vind ik enorm knap. Wat ook leuk is, is dat ze van over heel de wereld komen. Ik ben heel nieuwsgierig naar van waar elk product komt. Ik reis heel graag. Daarom ook een beetje mijn keuze voor de wereldwinkel. Daar heb je heel de wereld op 40m². Goedkoper kan ik niet op reis gaan.”

Wereldwinkel Vrijwilliger Germaine
“Ik reis heel graag. Daarom ook een beetje mijn keuze voor de wereldwinkel. Daar heb je heel de wereld op 40m². Goedkoper kan ik niet op reis gaan.“
Germaine V.H. - vrijwilliger Warmste Week

Als je één iets zou mogen meenemen naar huis, wat zou je kiezen?

Germaine: “Een mooie handtas die ik in de vorige winkel in Kalmthout had zien staan. Misschien dat ik straks toch nog eens langs die winkel passeer (lacht). Ja, dat was een hele mooie blauwe, lederen handtas.”

 

Wereldwinkel Vrijwilliger Germaine

Wat is volgens jou het ideale kerstcadeau uit de wereldwinkel?

Germaine: “Wijn is een ideaal kerstcadeau! Vooral de Raza Malbec Reserva. Dat is een rode wijn uit Argentinië. We zijn daar op reis geweest met een aantal vrienden en toen hebben we heel wat van die Argentijnse wijn gedronken. Met de feestdagen gaan we bij iemand die mee was op reis en die daar ook heel hard van die wijn genoten heeft (lacht).

Wat vertel je zeker verder over de wereldwinkel?

Germaine: “Dat er zoveel leuks te vinden is in de wereldwinkel. Ik maak echt al mijn vrienden en familie warm om eens een bezoekje te brengen!”

Ook vrijwilliger worden?

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief