Water en vuur – Gespot in Diksmuide

13.11.2017 korteketen

“Al 14 jaar koken we op ons bootrestaurant hoofdzakelijk met producten van lokale boeren. Daarom dragen we de titel ‘Lekkere Westen-chef’. Heel veel kruiden, bessen, fruit en groenten komen uit onze eigen tuin.”

“Sinds de dag dat we begonnen, schenken we koffie uit de wereldwinkel. De gele, groene en rode currypasta gebruiken we graag in onze sauzen. Mezelf verwen ik soms met de quinoakoekjes met chocolade, en dan blijft het niet bij ééntje …

De basis van een lekker gerecht zijn de producten die je erin verwerkt. Als boeren die ingrediënten met zorg en passie kweken, dan proef je dat. Wij vinden fair trade de logica zelve: heerlijke producten waar iedereen beter van wordt. Het was dan ook een fijne erkenning toen we ons dit voorjaar FairTradeAmbassadeur van de Stad Diksmuide mochten noemen.

We willen een zo breed mogelijk publiek bereiken. Vegetariërs en veganisten leggen we graag in de watten. Zo is onze schipbereide seitan een topper. Maar ook steak bakken we perfect, verse béarnaisesaus en handgesneden frietjes maken het af.”

Tijl De Vriendt, zaakvoerder en chef-kok

Water en Vuur drijft op de IJzer in Diksmuide, vlakbij de IJzertoren
www.waterenvuur.be

Bekijk ook dit fijne filmpje:Heb je ook Oxfam Fair Trade-producten gespot? Laat het weten op redactie@oww.be.

Water en vuur - Gespot in Diksmuide Oxfam artikel

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief