Werknemers aan het woord: Adeline Vandorpe

26.03.2018 oxfam-wereldwinkels

Adeline is productmanager koffie op de aankoopdienst van Oxfam. Ze is trots om vanuit een uitdagende commerciële functie in de internationale handel te kunnen meewerken aan onze strijd voor verandering.

Als bio-ingenieur tropische landbouw ging ik 3,5 jaar geleden, na een eerste werkervaring in het buitenland, aan de slag bij Oxfam Fair Trade. Ik werk er als productmanager koffie op de aankoopdienst, wat inhoudt dat ik de koffieketen beheer en opvolg, van Zuid tot Noord. Dit omvat de opvolging van koffiecoöperaties waarmee Oxfam samenwerkt, de financiële afspraken (prijs voor de koffie, voorfinanciering), de kwaliteit, de logistiek en de productie van de koffie-eindproducten bij koffiebranders in België.

Ik vind het enorm boeiend om elke dag met het Zuiden én het Noorden bezig te zijn, met langetermijnprojecten én met heel praktische dagelijkse zaken rond productie. Dienstreizen naar prachtige maar uitdagende koffieregio’s zoals Kivu in DR Congo, voor ondersteuning van de meest kwetsbare koffiecoöperaties, vervolledigen mijn takenpakket tot een uiterst interessante mix.

Werknemers aan het woord: Adeline Vandorpe Oxfam artikel

Zo’n commerciële functie in een veelzijdige organisatie als Oxfam zorgt er voor dat je als productmanager betrokken wordt bij onderzoek naar de problematiek in de koffieketen, bij acties tegen de (oneerlijke) handelsregels op de internationale markt en bij vormingen voor vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels. Net die verscheidenheid aan diensten en werkdomeinen binnen Oxfam (beleidsdienst, vrijwilligersdienst, marketing, …) — in combinatie met de concrete toepassing van het internationaal handelen, onze eigen Wereldwinkels — maakt Oxfam uniek.

Ik ben er van overtuigd dat Oxfam, zelfs in een sterk veranderende maatschappelijke context, een belangrijke rol zal blijven spelen. Consumenten interesseren zich meer en meer in de oorspong van voedingsproducten en de opbouw van de prijs die ze ervoor betalen. Ik ben trots om, vanuit een uitdagende commerciële functie in de internationale handel, te kunnen meewerken aan deze dagelijkse strijd voor verandering.

Zin om aan de slag te gaan?

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief