Werknemers aan het woord: Frank Vandooren

21.03.2018

In 2005 kreeg ik de kans om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik was al enkele jaren vrijwilliger bij de lokale wereldwinkel en werkte al 21 jaar als beleggingsadviseur bij KBC, maar wou graag een job met een échte meerwaarde.

Ik startte mijn loopbaan bij Oxfam als vertegenwoordiger voor West- en Oost-Vlaanderen. Ik ging de baan op en trok naar bedrijven, overheden, instellingen, … om hen te overtuigen van de kwaliteit van onze producten maar ook van de meerwaarde voor onze partners in het Zuiden.

Ondertussen overtuig ik nog altijd bedrijven en organisaties, maar word ik meer en meer zelf gecontacteerd voor Oxfams koffieservice of ons aanbod van koffieautomaten. Ik vind het zeer aangenaam dat onze klanten ons als een professionele partner beschouwen om hun zakenrelaties en collega’s te laten genieten van een heerlijke kop koffie, thee, chocomelk of andere fairtradeproducten. Vaak mogen we bij hen ook eindejaarsgeschenken of seizoenchocolade voorstellen.

Frank Vandooren

Onder impuls van Oxfam heeft fair trade de laatste jaren meer en meer aan belang gewonnen. Ik denk dat bedrijven of organisaties die echt geven om eerlijke handel verder kijken dan enkel de prijs. Ze willen vooral ook impact ter plaatse zien en gaan daarom, meer en meer, in zee met Oxfam Fair Trade. Want wij hebben natuurlijk die impact: het is onze bestaansreden.

Ik krijg regelmatig de opmerking dat ik mijn verhaal zo enthousiast breng. Ik antwoord altijd dat dat niet zo moeilijk is: ons aanbod bestaat uit kwalitatieve en lekkere producten, gekoppeld aan een prachtig verhaal. Dit is toch de mooiste job die er bestaat?

Maak het verschil, net als Frank

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief