Skip to main content

235 Wereldwinkels

Oxfam-Wereldwinkels zijn niet alleen speciaalzaken voor kwaliteitsproducten van eerlijke handel. Elke winkel is ook een informatiecentrum én een ontmoetingsplaats voor iedereen die werk wil maken van een meer rechtvaardige wereld.

De Oxfam-Wereldwinkels vormen een netwerk van meer dan 200 winkels, gerund door lokale vrijwilligersgroepen. Je vindt er het ruimste assortiment producten van eerlijke handel in Vlaanderen en Brussel: voornamelijk voeding, maar ook artisanaats- en solidariteitsproducten.

VIND EEN WINKEL IN JE BUURT

Totaalervaring
Steeds meer winkels investeren in het moderne Oxfam-winkelconcept, dat ons netwerk een herkenbare en frisse uitstraling geeft. Je ontdekt er de verhalen achter ons mooi gepresenteerde productassortiment. Winkelen in de wereldwinkel wordt op die manier een unieke totaalervaring.

Wil je beter begrijpen hoe de internationale handel in elkaar zit? Ook dan ben je bij de Oxfam-Wereldwinkels aan het juiste adres. Naast een breed aanbod van faire producten uit het Zuiden vind je er immers een heleboel informatie over eerlijke handel: politieke achtergronddossiers, magazines, folders, affiches, filmpjes, enzovoort.

Activiteitencentrum
De wereldwinkels zijn ontmoetingsplaatsen voor iedereen die begaan is met duurzame ontwikkeling en een rechtvaardige wereld. Debatten, filmavonden, etentjes, proeverijen: de lokale groepen van Oxfam-Wereldwinkels organiseren tal van activiteiten om de realiteit van producentengroepen uit het Zuiden dichter bij je bed te brengen. Daarvoor werken ze vaak samen met verschillende andere organisaties in hun gemeente.