Ademloos

11
feb
Wanneer

Maandag 11 januari 2019
20u

In samenwerking met 'Wijk aan Zet' en 'Natuurpunt'

 

 

Waar

Plaats: 
Cafetaria Natuurpunt - Driepikkelstraat 32
Postcode: 
9030
Gemeente: 
Mariakerke
Info

Een reis naar het grootste asbeststort van India onthult een wereldwijde  asbestindustrie die er bijvoorbeeld niet voor terugschrikt om de productie van deze Belgische documentaire te laten infiltreren door een spion.

Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo. Lambo's vader was arbeider en vakbondsman in de lokale Eternit-fabriek. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld. Vandaag kennen we de gevolgen van asbest. En hoewel het voor velen een probleem uit het verleden is, blijkt de asbestproblematiek brandend actueel.
In het Indische dorp Kymore ontdekt Lambo een actieve fabriek die ooit in handen was van het Belgische Eternit. Het Indische dorp is een spiegel voor het verleden van Kapelle-op-den-Bos. De vervuiling werpt ook hier een donkere schaduw over het dorp. Nirmala, ex-lerares en moeder, besluit de strijd op te nemen voor de slachtoffers van Kymore en voor een schone leefomgeving.  Een pakkende documentaire over de strijd van individuen tegen de machtige asbestindustrie.  Uiteraard hoort bij deze film ook een korte inleiding en of nabespreking over hoe we de internationale bedrijven richtlijnen kunnen opleggen om zich aan mensenrechten te houden, iets waar de Europese Gemeenschap nog steeds tegen is.

Winkel: 
Mariakerke
Georganiseerd door:
Oww Mariakerke ism Wijk aan Zet en Natuurpunt