Filmavond Rode Kruisopvangcentrum Menen

19
maa
Wanneer

Dinsdag 19 maart om 19u30

Waar

Plaats: 
CC De Steiger (de Studio), Waalvest 1 te Menen
Gemeente: 
Menen
Info

De documentaire "Je m’aime plus la mer" werd gemaakt door regisseur Idriss Gabel in samenwerking met Croix-Rouge de Belgique. Idriss verbleef een jaar lang in een opvangcentrum op de Waalse boerenbuiten (in Natoye, ergens tussen Namen en Ciney in de Condroz Haute Meuse). Hij slaagde erin om een vertrouwensband te creëren
met de kinderen die er leefden.
Deze kinderen waren afkomstig uit Afghanistan, Syrië, Eritrea, Irak en tal van andere plaatsen waar oorlog, geweld of extreme armoede een normaal leven voor hen onmogelijk maakten. Idriss besloot een documentaire te maken
over hun verhalen, hun verdriet, hun dromen en hun hoop. Ondanks het feit dat deze kinderen noodgedwongen veel sneller volwassen worden dan goed voor hen is, zijn ze toch hun joie de vivre niet kwijtgeraakt.

Via deze documentaire krijg je vanuit een unieke kinderblik een duidelijk beeld over het leven van een vluchteling in een opvangcentrum. "Je m’aime plus la mer" raakt en ontroert niet alleen, maar biedt tegelijkertijd veel hoop en humor. Zeker en vast een aanrader!

Met deze filmavond vragen de organisatoren ook aandacht voor de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

Tickets?

De filmvoorstelling is gratis! Met omkadering door het Rode Kruisopvangcentrum. Na afloop wordt een drankje en hapje aangeboden. Organisatie: CC De Steiger en NZ-dienst Menen i.s.m. Rode Kruisopvangcentrum Menen..

Winkel: 
Menen
Georganiseerd door:
CC De Steiger en NZ-dienst Menen i.s.m. Rode Kruisopvangcentrum Menen..