Te Gast: Kivu koffieproducent

14
nov
Wanneer

woensdag 14 november : Koffieproducenten uit Kivu te gast in Antwerpen
Maakt eerlijke handel echt het verschil ?
 
De coöperatie SOPACDI is actief in Kivu, in het oosten van Congo. Zij wil vooral de levensomstandigheden van kleine koffieproducenten in de regio verbeteren. Onder meer dank zij de steun van Oxfam-Wereldwinkels kon SOPACDI haar afzetmarkt uitbreiden en investeren in de nodige installaties voor het behandelen van de koffiebonen. Na een bescheiden begin in 2003 telt de coöperatie vandaag meer dan 11.000 leden.
 SOPACDI koopt de koffiebessen bij haar leden en betaalt hen een eerlijke prijs, ook als de prijzen op de wereldmarkt weer eens in mekaar gezakt zijn. Oxfam-Wereldwinkels koopt de koffie rechtstreeks bij de coöperatie.
 
Slaagt SOPACDI er effectief in om de levensomstandigheden van haar leden te verbeteren? Welke zijn de grootste problemen en uitdagingen? Hoe moeilijk werken is het in een woelige regio als Oost-Congo? Welke impact heeft de samenwerking met Oxfam-Wereldwinkels? En hoe ziet de toekomst eruit? 
 Deze en andere vragen leggen we voor aan drie vertegenwoordigers van SOPACDI die uitzonderlijk te gast zijn in Antwerpen.
Joachim Munganga, stichter-voorzitter en begenadigd spreker.
Laurent Bifabusha, de man op het koffiepakje, kent het terrein als zijn broekzak.
Eveline Sifa, voorzitster van het vrouwencomité van Sopacdi.
 
Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met één van onze producenten.  Hoe kan eerlijke handel het verschil maken?
 WOENSDAG 14 NOVEMBER     om 20u     't Werkhuys, Zegelstraat 13 Borgerhout
 

Iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis.
Een initiatief van Oxfam-Wereldwinkel Antwerpen-centrum, Minderbroedersrui 33.

Waar

Plaats: 
't Werkhuys, Zegelstraat 13
Gemeente: 
Borgerhout
Info

Gratis, iedereen welkom. 

Winkel: 
Antwerpen