Waiting For Giraffes

21
maa
Wanneer

Woensdag 21 maart 2018 om 20u

 

 

Waar

Plaats: 
Bij de Vieze Gasten, Haspelstraat
Postcode: 
9000
Gemeente: 
Gent
Info

Toegang gratis    Reserveren kan via: mariakerke [at] oww [dot] be
Organisatie:  Cinema Paradiso, samen met Wereldwinkel Mariakerke met steun van Wijk aan Zet en Belmundo

De dierentuin in Qalqilya, een Palestijns dorp bij de Israëlische grens, is de enige recreatieplek voor kinderen. Door het Israëlisch-Palestijns conflict zijn er in de zoo echter heel wat dieren omgekomen. Dokter Sami, de dierenarts, probeert de populaire giraffen te vervangen.
Om dat te doen, moet hij samenwerken met andere dierentuinen,  waaronder ook de Israëlische. Maar zelfs de medewerkers van een dierentuin ondervinden dat alles om politiek draait. Toch zal dokter Sami niet rusten vooraleer zijn dierentuin voldoet aan de internationale eisen en  een vlotte samenwerking met andere dierentuinen overal ter wereld.
Zijn zoektocht naar internationale erkenning weerspiegelt de harde realiteit en de complexiteit van het Israëlisch-Palestijns conflict. Want hoe kan de enige dierentuin in bezet gebied plaats creëren voor dieren, wanneer de mensen zelf afgesloten zijn van de rest van de wereld?  Misschien kan de komst van de giraffen een eerste stap zijn in het overwinnen van het Israëlisch-Palestijns conflict. 

Winkel: 
Mariakerke