Skip to main content

Bezoek aan de wereldwinkel

Benieuwd wat er zich allemaal afspeelt in de wereldwinkel? Welke producten verkopen we? Wat is eerlijke handel? Wie zijn de mensen die de winkel doen draaien? Vanuit welke geest vertellen we het verhaal van eerlijke handel? Met welke coöperaties werken we samen? Een bezoek aan de plaatselijke wereldwinkel is een interessante ervaring voor jong en oud. De meeste Oxfam-Wereldwinkels kunnen ook jouw klas ontvangen!

De wereldwinkel is een echt ontdekkingsparadijs. Een bezoek laat je zien, uitproberen, voelen, proeven, horen en zelfs ruiken. Door de dingen te ervaren, maak je kennis met Oxfam-Wereldwinkels en de producten. Maar minstens even belangrijk is het verhaal achter die producten, de systemen die binnen de huidige wereldhandel bestaan en de impact van het huidige systeem op het dagelijks leven van producenten in het Zuiden. Concrete producten en verhalen brengen het Zuiden dichterbij. En niet te vergeten; uiteraard maak je kennis met de vrijwilligers die onze beweging dragen. De moeite!

Hoe ga je te werk?

De inhoud die aan bod komt en de vorm waarin dit bezoek gegoten wordt, is bespreekbaar met de vrijwilligers in je lokale wereldwinkel. Neem dus ruim op voorhand contact op met je lokale wereldwinkel en vraag of ze jouw klas kunnen ontvangen. Vergeet geen concrete afspraken te maken.

Hou er rekening mee dat Oxfam-Wereldwinkels gedragen wordt door vrijwilligers en het dus niet voor elke winkelwerking vanzelfsprekend is om een vorming te voorzien op een dag naar keuze. Mogelijks beschikt de winkel over een vormingslokaaltje en geeft men een standaardvorming, misschien gebruiken ze meer interactieve methodieken in de winkel zelf of verwijzen ze je door naar een andere winkel in de buurt.

We maken jullie graag warm om eens te passeren in de winkel, om elkaar te leren kennen en op elkaar af te stemmen. Zo kan iedereen van een onvergetelijk bezoek genieten.

Nog vragen?

Die kan je altijd stellen op scholen [at] oww [dot] be of op 0497 58 38 97.