Skip to main content

Bio en fair trade: een perfecte match

Duurzaam? Biologisch? Fair trade? Als consument is het soms moeilijk om door de bomen nog het bos te zien. Nochtans is het eenvoudig: bio en fair trade zijn gewoon een perfecte match. Samen dragen ze bij tot een betere wereld. Ontdek het zelf in de wereldwinkel. Al meer dan 50% van ons assortiment is bio én fair trade. 

5 sep, 2014

Zowel bio als fair trade zijn labels die streven naar een duurzame omgang met mens, dier en planeet. De criteria voor beide labels vullen elkaar ook aan. Biologische producten met het Belgische Biogarantie-label staan bijvoorbeeld niet alleen voor biologische teelt, maar ook voor een correcte prijs voor de Belgische boeren.

Het fairtradelabel staat dan weer specifiek voor producten van producenten uit het Zuiden. Want fair trade is in oorsprong, en tot op vandaag, een manier van armoedebestrijding. Alle producten in de wereldwinkel zijn producten van eerlijke handel. Zo biedt Oxfam-Wereldwinkels consumenten een concreet alternatief voor producten die een onrechtvaardig handelssysteem, en dus armoede, in stand houden.

"Want ook in het Zuiden is biologisch beter voor mens en milieu."

Omgekeerd zijn fairtradeproducten ook vaak biologisch. De producentengroepen uit het Zuiden waarmee Oxfam-Wereldwinkels samenwerkt, leveren heel wat inspanningen om aan de strenge criteria van de biologische landbouw te voldoen. Want ook in het Zuiden is biologisch beter voor mens en milieu. De fairtradepremie die ze krijgen van Oxfam-Wereldwinkels, helpt producenten om biologische teelt mogelijk te maken. 

In de wereldwinkel vind je dan ook een heleboel biologische voedingsproducten. Dankzij de groene bol op de verpakking, herken je ze van ver. 50 procent van de producten van Oxfam Fair Trade is al biologisch gecertificeerd. Maar ook bij de producten zonder biolabel kan je er gerust van zijn dat ze met respect voor het milieu gemaakt zijn. Goed voor producent én consument!

Ontdek ons aanbod van biologische producten hier.