Coarene

Via geëngageerde leden zetten we in op sociaal-economische groei en het ondersteunen van de gemeenschap, in harmonie met de natuur.
Amilcar Rodriguez Recinos

Coarene is een kleine coöperatie in het stoffige stadje San Juan, gelegen in het heuvelachtige binnenland van Honduras. Sinds 1991 verenigen ze koffieproducenten uit de streek. Vandaag telt Coarene een honderdtal leden.

Coarene werd uitzonderlijk hard getroffen door de Roya-ziekte (schimmel op koffiestruiken) en vecht nog steeds om die schade te herstellen. De coöperatie heeft dan ook verschillende projecten lopen om hun leden van nieuwe koffieplantjes te voorzien en om te schakelen naar biologische productie.

Ondanks de beperkte middelen van deze kleine coöperatie slagen ze er toch in om koffie van een goede kwaliteit te leveren. Om de koffie van San Juan meer in de kijker te zetten organiseerde Coarene op 20 maart 2015 een eerste koffiebeurs in de streek, voor producenten, eventuele klanten, ngo’s, … Op die manier willen ze de koffie uit hun streek promoten, maar ook producenten laten proeven van de heerlijke koffie die ze produceren.

In 2015 zal Coarene ook zijn eigen wasstation bouwen. Op die manier kan het verwerkingsproces van de koffie nog beter beheerd worden, wat de kwaliteit nog meer ten goede zal komen!