Skip to main content

Fair Trade@Home

Een gezellige avond, een hapje en een drankje...
In aangenaam gezelschap proeven van fair trade: dat is Fair Trade@Home.

25 aug, 2014

De Oxfam-Wereldwinkel ontvangt jou en je groep met open armen of komt langs bij je thuis. De vrijwilligers presenteren je hun favoriete hapjes en drankjes en vertellen je het verhaal achter elk product. Zo ontdek je op een leuke manier de boeiende wereld van eerlijke handel.

Maak je keuze uit deze thema’s:  

*NIEUW* Fair Trade@Home Thee
Thee is hot! Letterlijk én figuurlijk. Ook wij wijden je graag in in de wondere wereld van de thee. Hoe ziet een theeplant er uit? Wat is een theetuin? Bestaan er ook witte, gele en paarse theesoorten? Hoe wordt thee gemaakt? Dat en veel meer kom je te weten tijdens deze Fair Trade@Home!

Fair Trade@Home Chocoladedegustatie 
Al proevend maak je kennis met de chocolade van Oxfam Fair Trade. En je ontdekt wat eerlijke handel betekent voor de cacaoproducenten in het Zuiden. Om duimen en vingers bij af te likken!

Fair Trade@Home Proef de wereld 
'Proef de wereld' neemt je mee op een reis rond de wereld. Van aperitief tot dessert proef je verschillende gerechten met producten uit ons assortiment. Verhalen uit het Zuiden inbegrepen.

Fair Trade@Home Wijndegustatie 
Een professionele sommelier wijdt je in in het uitgebreide wijnaanbod van Oxfam Fair Trade. Ook achtergrondinfo over de geselecteerde wijnen en onze partners uit het Zuiden staan op het programma.

Fair Trade@Home Koffiedegustatie 
Ontdek de weg die koffie aflegt voor hij in je kopje komt. Je komt alles te weten over arabica en robusta, de verschillende zetmethodes, enzovoort. Daarna geven we een korte ‘slow coffee training’ en leer je hoe koffie te proeven als een echte barrista. 

Fair Trade@Home Cocktails en sappen
Je leert alles over ons fruitsap en onze sterkedrank. En over de producenten ervan. Bovendien leer je je eigen cocktails shaken. Shaken, or stirred?

Helemaal gewonnen voor dit idee? Bekijk alle FairTrade@Home-activiteiten op onze kalender

Stap de wereldwinkel in je gemeente binnen om concreet af te spreken, dat gaat het vlotst. Je kan ook contact opnemen met het nationaal secretariaat van Oxfam-Wereldwinkels via 09 218 88 57 of educatie [at] oww [dot] be.

Download de checklist: daarin vind je alle info om als vereniging of vriendengroep een Fair Trade@Home te organiseren.

Documenten