Skip to main content

Hoger onderwijs

Je studententijd is de mooiste van je leven. Laten we er een eerlijk sausje over gieten. Oxfam-Wereldwinkels heeft ook een serieus aanbod voor professoren en studenten

Studenten

Als student kan je veel doen tegen onrecht. Je kan aansluiten bij één van onze actiegroepen, je kan mee evenementen organiseren als extra -curriculaire activiteit, of je kan één van onze onderstaande gastcolleges aanvragen. Je kan met je studentenclub een evenement in thema doen en zo samen met ons Kabaal maken. Je kan een Wereldwinkel op School beginnen. Of je kan aansluiten bij onze nationale scholenactie 'QUE?! Afvoeren die handel!' We zoeken ook regelmatig stagiairs. 

De mogelijkheden zijn eindeloos. Waar wacht je op?

Kabaal op Kot

Sinds september 2017 dagen we studenten in het hele land uit. Word jij de fairste student van het land? We zullen je uitdagen op alle mogelijke manieren, en de student die het meest Kabaal maakt, wint een prijs! Hou deze Facebook-groep in de gaten voor updates over deze mega-wedstrijd.

Zelf een actiegroep beginnen?

We hebben al een aantal groepen om bij aan te sluiten. Informeer eerst even of er nog geen groep bestaat aan jouw hogeschool of universiteit. Je kan ook een eigen groep beginnen. Neem even evert [dot] nicolai [at] oww [dot] be (subject: lokale%20actiegroep) (contact )op, dan maken we samen een plan van aanpak.

Gastcolleges: Fair Trade Talks

Wil je dat je (mede)studenten meer weten over eerlijke handel, handelsbelemmeringen of machtsconcentraties? Nodig evert [dot] nicolai [at] oww [dot] be (ons )dan uit voor een gastcollege. Dat kan ook op maat. Bekijk de brochure 'Fair Trade Talks'.

Een greep uit onze vormingen:

  • 'Handel, maar dan Eerlijk!' Vorming over onze analyse van de internationale handel. Wat loopt er fout in ons handelssysteem?
  • Handel als motor van de Sustainable Development Goals. Handel is dé motor tot ontwikkeling. Over de kansen en de belemmeringen van handel voor ontwikkeling.
  • Analyse van de cacaoketen. Wereldwijde vraag naar cacao stijgt, en toch raken cacaotelers niet uit vicieuze cirkel van armoede. Wat loopt er fout, en wat is een oplossing? 
  • Chocoladeproeverij. We proeven de heerlijkste chocoladeproducten van eerlijke handel, en leren terwijl wat er fout zit in de cacaoketen. Waar komt chocolade vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Hoe kan je chocolade het best proeven? En wat scheelt er aan de cacaoketen?
  • Kabaal voor eerlijke handel. Wat kan je als student doen om mee te strijden voor een eerlijkere handel? Leer hoe je in actie kan schieten voor eerlijke handel, welke methodieken al bestaan, bij welke groepen je kan aansluiten, en wat je als individu kan doen. Waarom is Kabaal het antwoord op al uw vragen?
  • Voorstelling educatieve visie van Oxfam-Wereldwinkels. Hoe vertalen we deze visie in leertools? Welke materialen zijn bestemd voor scholen? Met voorstelling van lespakketten en actiemodellen, afhankelijk van het publiek. Doelpubliek: leerkrachten in spe, LO en SO. Voor grote groepen.

Zoek je een ander thema? Wil je meer info over bovenstaande vormingen? Oxfam-Wereldwinkels heeft expertise over voedingsketens en over handel in het algemeen. Vraag evert [dot] nicolai [at] oww [dot] be (ons )gerust naar een vorming op maat.