Skip to main content

Infotainment

Tussen 13u en 18u bieden we doorlopend infotainment aan van de bovenste plank.

25 jul, 2016

App-wandeling door de buurt

Nood om een frisse neus te halen? Neem je smartphone bij de hand en download de gratis 'Ojoo'-app (voor iOS, voor Android). Eenmaal geïnstalleerd ben je klaar voor een wandeling van een kwartiertje doorheen de buurt. Tijdens deze wandeling staat eerlijke handel uiteraard centraal. Eén smartphone per groepje volstaat.

Geen slimme telefoon? Geen nood. Er loopt ongetwijfeld iemand in een straal van vijf meter rondom jou met een smartphone. De 'Ojoo'-app nog niet geïnstalleerd? Ook dat is geen probleem. Ga naar het infopunt en we installeren de app voor de wandeling snel op je smartphone. (Al is het handiger als je deze al geïnstalleerd hebt op voorhand.) Helemaal geen zin in al dat digitale gedoe? Dan geven we je de wandeling gewoon op ouderwets papier. Als dat niet hip is!

Ben jij een wereldwinkelier die zijn of haar weg kent in de smartphone-wereld? Dit soort digitale wandelingen zijn gemakkelijk zelf aan te maken. Probeer het zeker zelf eens, en zet de wereldwinkel in jouw buurt in de kijker!

Tentoonstelling 'Handel! Maar dan eerlijk'

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Woorden duizend-en-één tot duizend-honderd-veertig (en meer) vertellen we er niettemin graag bij, mocht het nodig zijn.

Toernooi van levend tafelvoetbal

We trappen de start van het nieuwe werkjaar af met een voetbaltoernooi waar het er niet altijd even fair aan toegaat. Schop mee tegen oneerlijke handel! Jouw input (en die van je voeten) is meer dan welkom.

Oneerlijke spelen

Al spelenderwijs wordt het duidelijk dat het niet voor iedereen even makkelijk is om zijn of haar plek op de internationale handelsmarkt te veroveren. Speel mee en voel de verontwaardiging opborrelen.

Fair Fashion Fest daagt uit

Heb je interesse in eerlijke mode? Ben je bezorgd om de werkomstandigheden in de kledingindustrie? Dan is het gratis Fair Fashion Fest iets voor jou (op 9 oktober 2016 van 12u tot 18u — MIAT, Minnemeers 10, Gent). Op dit festival vind je, naast een uitgebreide collectie kleding en accessoires, een stevige brok informatie en debat over de problemen in de kledingindustrie. en kan je meedoen aan de Fair Fashion Challenges. Op het Fair Forum geven de Fair Fashionista’s je alvast een voorproefje!

TTIP, niet in mijn naam!

In het weekend van 17-18 september roepen we opnieuw op tot openheid rond het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP). Want hoe eerlijk kan een handelsverdrag zijn dat achter gesloten deuren wordt onderhandeld? Na onze succesvolle hemdenactie in januari 2016 gaan we opnieuw de straat op! We laten passanten een leeg handelsverdrag tekenen, in een beveiligde tent. Nieuwsgierig hoe? Kom dan zeker een kijkje nemen aan de TTIP-tent.

Met dank aan de logistieke steun van: