Skip to main content

Kabaal

De wereldhandel is oneerlijk, en iedereen mag dat weten! Organiseer een fuif, quiz of picknick en schreeuw je rot vóór de wereld, tégen wat er allemaal misgaat tussen Noord en Zuid. Hark enkele vrienden bij elkaar en regel een Kabaal!-activiteit voor een bende leeftijdsgenoten. Hoog tijd om véél lawaai te maken. Je kan er bovendien een mooie award mee winnen.

Evert Nicolaï
21 aug, 2015

Wie?

Voor en door jongeren, organisatorisch en financieel ondersteund door ‘oude zakken’ van Oxfam-Wereldwinkels.

Wanneer?

Oxfam-Wereldwinkels voert jaarlijks actie op twee grote momenten. In mei vindt traditioneel de World Fairt Tade Day plaats. In oktober is het dan weer tijd voor de nationale Week van de Fair Trade. Daarnaast zijn er talloze jongerengroepen die Kabaal maken. Als de nood hoog is, of de zin groot.

Waarom?

Omdat internationale handel op maat van de sterksten is. Omdat ieder die iets produceert, ook de kans moet krijgen dit op een eerlijke manier te verhandelen. Omdat Kabaal maken de aandacht trekt van onze politici, die de oneerlijke handelsregels kunnen veranderen.

Steun in geld en ervaring

Wilde ideeën verdienen een straffe uitwerking. Je kan rekenen op onze steun: organisatorisch, inhoudelijk én financieel. Er zijn al vele straffe acties georganiseerd. Heb je een idee, vul dan het aanvraagformulier in en wij nemen contact met je op om te bekijken hoe we je nog kunnen ondersteunen. Bovendien maak je bij elke geslaagde actie kans om de Kabaalmaker te winnen!

Kabaalmaker?

Driemaandelijkse award die we uitreiken aan de groep of de persoon het luidst Kabaal gemaakt heeft. Lawaai, dat moet je belonen! De Kabaalmaker werd ontworpen door de jonge kunstenaar Pjotr Cornelis.

Welke acties?

Er werd al veel Kabaal gemaakt in het verleden. Een vleugje inspiratie: Fair Play-spelletjesavond, faire picknick of brunch, nachtwereldwinkel, fairtradejeugdhuis, faire modeshow, fairtradefuif, debat of discussie-avond, flashmob, koffie- of chocoladeproeverij. 

jongeren [at] oww [dot] be (NEEM CONTACT OP MET EVERT) en hij staat je bij met raad en daad.

Documenten