Skip to main content

Kabaal voor het klimaat in zes stations

Op vrijdag 16 oktober voerden meer dan 50 jongeren actie in 6 stations. Codenaam ‘Valse Start naar Parijs’. In Leuven, Sint-Niklaas, Brussel-Centraal, Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Berchem maakten onze jonge actievoerders kabaal in hun stationshal.

Evert Nicolaï
20 okt, 2015

De aarde warmt op en iedereen mag dat weten!

Stickers, graffiti, megafoons, zelfgemaakte liedjes, een limbo om de temperatuur te doen dalen, een gigantisch gat in de ozonlaag in het midden van de hal, cakejes voor de reizigers om de verjaardag van het klimaatakkoord van Kyoto te vieren ... Je kunt het zo gek niet bedenken of onze Oxfam-in-Actie-voerders bestookten er de reizigers in hun station mee. Daarna sprongen alle actievoerders op de trein richting Antwerpen-Centraal, waar ze werden opgewacht door fanfare ’t Akkoord. Daar werd de allereerste Kabaalmaker uitgereikt, aan de groep die het best de reizigers heeft gesensibiliseerd. Proficiat, team Sint-Niklaas, en meer van dat!

 

Waarom stations?

Eind november willen we zoveel mogelijk Belgen verzamelen tijdens een grote mars naar aanleiding van de 21ste klimaatconferentie van de VN, die plaatsvindt in Parijs. We willen met minstens 10.000 Belgen onze stem laten horen. De Valse Start naar Parijs was alvast een voorproefje van wat we eind november mogen verwachten. Foto’s vind je hier.

Onze jongeren zijn er klaar voor. Kom je mee naar de klimaatmars in Oostende op 29 november?