Skip to main content

Meewerken

Heb je zin om vrijwilliger te worden bij Oxfam-Wereldwinkels, net zoals 6.500 andere Vlamingen? Ontdek dan snel wat we jou te bieden hebben. Extra handen om te helpen in de wereldwinkels zijn altijd welkom. Of denk je graag mee over de manier waarop we eerlijke handel het best in praktijk omzetten? Dan ben je welkom in onze beleidsorganen.

6 aug, 2014
Wat kan ik betekenen voor Oxfam-Wereldwinkels?

Enorm veel. Onze ambitie is om ieders talent en passie een plaats te geven in onze vrijwilligerswerking. De meeste vrijwilligers zijn actief als winkelier. Al is dat zeker niet het enige engagement dat je kan opnemen: er zijn ook mensen die vorming geven, scholenwerkers, etalagisten, organisatoren van activiteiten, boekhouders, bestuursleden, IT-verantwoordelijken, logistieke medewerkers,… Ook jij vindt vast een taak die bij je past. Wat je ook kiest, je kan altijd rekenen op de nodige informatie en begeleiding.

In welke wereldwinkel kan ik vrijwilliger worden?

In alle wereldwinkels! Spring binnen in de wereldwinkel in je buurt en vraag hoe je kan meewerken. 
Ook op nationaal niveau kan je je inzetten als vrijwilliger. Wat dacht je van het begeleiden van inhoudelijke of praktische vormingen, de jongerenwerking mee op de kaart zetten, samen actie voeren, mee een bewegingsdag organiseren…?

Wie kan vrijwilliger worden?

Iedereen is welkom! Enige voorwaarde is dat je je kan vinden in de missie van Oxfam-Wereldwinkels.

Wat krijg ik ervoor terug?

Heel wat. Onbezoldigd wil niet zeggen ongewaardeerd.

In de eerste plaats krijg je eeuwige dank en warme waardering, van klanten, medevrijwilligers en de organisatie. Je krijgt de nodige opleiding en ondersteuning. We investeren in je groei als wereldwinkelvrijwilliger. Als vrijwilliger ben je bovendien verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. En je onkosten in het kader van de wereldwinkelwerking worden terugbetaald. 

Daarnaast betrekken we je volop bij de beweging: 

  • Je krijgt gratis ons driemaandelijks magazine FAIR toegestuurd, zodat je op de hoogte blijft van wat reilt en zeilt in het wereldwinkellandschap.
  • Via de groepsbeheerder van jouw Wereldwinkel krijg je toegang tot het interne webplatform voor wereldwinkeliers. Daar vind je het recentste nieuws over Oxfam-Wereldwinkels en eerlijke handel en kan je handige documenten downloaden.
  • We bieden talrijke inspraakmomenten aan, zodat jij je mening over onze thema's kwijt kan binnen de organisatie.

Ten slotte krijg je stukje bij beetje ook een betere wereld: want daar streven we allen samen naar! 

Waarmee moet ik rekening houden voor mijn statuut als vrijwilliger?

Vrijwilligers die recht hebben op een uitkering via de ziekteverzekering, het pensioenstelsel of de werkloosheid, moeten hun vrijwilligerswerk aangeven bij de bevoegde instanties. Informatie (en de nodige formulieren) kan je verkrijgen bij je wereldwinkel, het nationaal secretariaat of de instelling die de uitkering betaalt.

Ja, ik wil meewerken! Waar kan ik terecht?

Meld je aan Als vrijwilliger 

BewarenBewaren