Skip to main content

Oxfam-in-Actie

Het netwerk van jongeren uit heel België die zich samen inzetten voor een betere wereld. Schiet in actie: doe mee aan betogingen of aan een flashmob, overtuig festivalgangers, organiseer een picknick of debat en laat je stem horen bij de beleidsmakers. Schud samen met ons de wereld wakker.

5 aug, 2015

Actie!

Samen met Oxfam Magasins du Monde en Oxfam Solidariteit, bundelen wij onze krachten om echt het verschil te maken om onrecht en armoede te bestrijden. Om gehoord te worden, moet je samenwerken, zowel globaal als lokaal. Met Oxfam-in-Actie kunnen we heel wat kanten uit: van een betoging over een flashmob, petitie of zomerfestival, de organisatie van een debat of een consumentenactie zoals gemeenschappelijke aankopen. De lijst is zeer lang en verrassingen zijn niet uitgesloten! Eigenlijk kan je met je lokale groep bepalen wat je op het menu zet, wij bekijken hoe het verder kan groeien binnen Oxfam-in-Actie. Zin om jonge activisten in jouw buurt te leren kennen? Wil je zelf een groep starten of heb je nog vragen?

Meer info ? actie [at] oxfam [dot] be of via Facebook

Klimaatactie

Momenteel ligt onze focus op de COP in Parijs. Eind 2015 komen regeringsleiders samen om na te denken over mogelijke klimaatacties. Om te laten zien dat we het menen, verzamelen we met zoveel mogelijk mensen op 29 november voor een massamobilisatie in Oostende. Twee weekends erna komen we samen voor de Climate Games. Want wij hebben het laatste woord!

We organiseerden ook een Valse Start naar Parijs: op 16 oktober 2015 deden we met de jongeren van Oxfam-in-Actie een grootse stationsactie. Meer info?

Festivals

Elke zomer bezoeken we een achttal festivals met ons Oxfam-in-Actiestandje. Dit jaar zijn we te gast op Couleur Café (Brussel), Les Ardentes (Luik), Gentse Feesten (Gent), Sfinks (Boechout), Dranouter (Ieper), Pukkelpop (Kiewit), La fête Des Solidarités (Namen), en Alternatiba (Brussel).

Het aantal plaatsjes is beperkt. Daarom vragen we om per festival maar één dag door te geven. Is er ergens geen plaats meer, dan kom je op de reservelijst. We contacteren je dan opnieuw van zodra een plaatsje vrij komt.

Je verplaatsingskosten, toegangsticket en campingkosten worden vergoed en je krijgt ook een middag- en avondmaal van Oxfam.