Skip to main content

Prikkel: GLOBAL MARKET

Prikkel is het jaarlijkse vormings- en feestweekend voor jongeren van Oxfam-Wereldwinkels. Elk jaar komen een 60-tal enthousiastelingen tussen zestien en zesentwintig samen om elkaar te leren kennen, lol te trappen en een eerlijk feestje te bouwen. Dit jaar is het thema Global Market.

De volgende Prikkel vindt plaats van 17 tot 19 februari in Gent.

2 nov, 2015
prikkel - jongerendriedaagse van Oxfam

Hoor je ’t geroezemoes? Het geschreeuw? Prijzen die de lucht in vliegen? Ruik je de appelsienen? Ietwat groezelige frituurhapjes? De kruiden die door de wind gestolen worden? Voel je de mensen? Het dringen, het wachten, het praten over de buren, het gure weer, Trump en hartzeer? Ja, we zijn de markt aan het opbouwen en jij bent welkom!

NIET TALMEN, SCHRIJF JE NU IN »

Prikkel, dat is: willen weten, bewonderen, luisteren, kriebels voelen, feestje vieren, doorbomen, in actie springen en zeveren. Dat zijn dagen opgedeeld in workshops die je gaan shockinspirerentranspirerenlerenvererendebatteren. Dat zijn je toekomstige herinneringen. Schrijf je in, dan zien we je op marktdag. Echt man, wij hebben er al zo veel zin in. Dat is die geur die komt aanwaaien he, die doet watertanden.

Dit was Prikkel 2016: recept voor eerlijke wereldhandel

Een weekend lang vroegen we ons af waar ons eten vandaan komt en hoe het bij ons terecht gekomen is. Hebben die duizenden kilometers ons voedsel niet zuur gemaakt, van al dat warme zweet? Of zout, van de zee waarover het vaak komt? Terwijl wij en een resem topsprekers ons hierover verontwaardigden, ging onze kookploeg aan de slag, met als resultaat een heerlijk palet van vegetarisch, biologisch, fair trade en lokaal eten. En als afsluitmoment: een heuse Food Fight!

 

Vragen?

Wil je alvast zeker zijn van een plekje voor Prikkel 2017? Ben je geïnteresseerd om Prikkel mee vorm te geven? Wil je helpen om posters of flyers op te hangen in jouw buurt? Eén adres: prikkel [at] oww [dot] be.

Check de Facebookpagina voor meer sfeerbeelden.

Documenten