Skip to main content

Prikkel - jongerenweekend

Prikkel is het jaarlijkse vormings- en feestweekend voor jongeren van Oxfam-Wereldwinkels. Elk jaar komen een 60-tal enthousiastelingen tussen zestien en zesentwintig samen om elkaar te leren kennen, lol te trappen en een eerlijk feestje te bouwen. 

De laatste Prikkel vond plaats van 17 tot 19 februari 2017 in Gent met als thema 'Global Market'. Bekijk hier sfeerfoto’s!

2 nov, 2015

Prikkel 2018

Prikkel 2018 zal doorgaan in Jeugdcentrum de Waterman, te Sint-Jans-Molenbeek, Brussel. Reserveer alvast de datum: van 16 tot 18 februari maken we Brussel onveilig! Wil je mee organiseren? Kom dan bij onze vrijwilligersploeg!

Dit was Prikkel 2017: the Global Market

50 jongeren verzamelden zich op het Nationale Secretariaat van Oxfam-Wereldwinkels en claimden dat gebied als hun Global Market. Eén weekend dé broedplaats van ideeën, leuke workshops, en inspirerende mensen. Vele onderwerpen kwamen aan bod: deeleconomie, TTIP, coöperatieve mechanismen, wapenhandel, mensenhandel. Kortom, elk stukje van de globale markt kwam aan bod. En de deelnemers, die zagen dat het goed was.

>>> Bekijk het hele programma hier.

Dit was Prikkel 2016: recept voor eerlijke wereldhandel

Een weekend lang vroegen we ons af waar ons eten vandaan komt en hoe het bij ons terecht gekomen is. Hebben die duizenden kilometers ons voedsel niet zuur gemaakt, van al dat warme zweet? Of zout, van de zee waarover het vaak komt? Terwijl wij en een resem topsprekers ons hierover verontwaardigden, ging onze kookploeg aan de slag, met als resultaat een heerlijk palet van vegetarisch, biologisch, fair trade en lokaal eten. En als afsluitmoment: een heuse Food Fight! 

Vragen?

Ben je geïnteresseerd om Prikkel mee vorm te geven? Wil je helpen om posters of flyers op te hangen in jouw buurt? Eén adres: prikkel [at] oww [dot] be.

Check de Facebookpagina voor meer sfeerbeelden.

Documenten