Skip to main content

Prikkel: GLOBAL MARKET

Prikkel is het jaarlijkse vormings- en feestweekend voor jongeren van Oxfam-Wereldwinkels. Elk jaar komen een 60-tal enthousiastelingen tussen zestien en zesentwintig samen om elkaar te leren kennen, lol te trappen en een eerlijk feestje te bouwen. 

Deze Prikkel vindt plaats van 17 tot 19 februari in Gent met als thema 'Global Market'. Schrijf je snel in!

2 nov, 2015

 

We ontvangen alle deelnemers in ons Nationaal Secretariaat in de Ververijstraat 17 te Gent, met fairtradehapje en -drankje uiteraard. Ieder maakt z'n eigen slaapplekje klaar en wordt zo deel van onze Global Market Movement.

Het programma

Op vrijdag, zaterdag en zondagochtend ontvangen we talloze sprekers en bieden we een resem workshops aan rond deze bloedstollend boeiende onderwerpen:

 • oneerlijke handelsketens
 • de voor- en nadelen van de deeleconomie
 • kritisch burgerschap voor dummies
 • TTIP
 • Israël-Palestina
 • coöperatieve mechanismen
 • wapenhandel
 • het verhaal van een vluchteling
 • wandelen met een ex-buurtwerker
 • ...

>>> Bekijk het hele programma hier.

 

Zaterdagavond feesten we op locatie. Jeugdhuis Waas ontvangt alle Prikkelaars met een drankje en een optreden.

Op zondagnamiddag (14u-16u) krijgt elke Prikkelaar de kans zichzelf, een idee, een talent of een goed te verkopen. Of ontdek op de doe-markt wat er in jouw kraam past: leer als de beste paarse rijst koken of maak een suikerspin met eerlijke suiker. Recycleer je afval, ruil die broek die stof ligt te vergaren in je kast, repareer eindelijk je fiets, maak je eigen shampoo, oorbellen of buttons, proef wijn en ga met een boodschappentas vol ideeën huiswaarts!

Op onze markt in het National Secretariaat (in niet onder de Stadshal zoals eerder aangekondigd) zijn ook je lief, vrienden, klasgenoten, voormalige minnaars, (niet-)hippe oma’s en verlegen buurjongens welkom. Alles kan er gefikst worden. Ook de relatie met je minnaar. Of een lief.

NIET TALMEN, SCHRIJF JE NU IN »

Praktisch
 • Wanneer? vrijdag 17.02 (vanaf 19u) t/m zo 19.02 (16u)
 • Waar? Prikkel vindt plaats op het Nationaal Secretariaat Oxfam-Wereldwinkels, Ververijstraat 17 in Gent (vlakbij station Gent-Dampoort). Op zondagnamiddag zijn ook niet-Prikkeldeelnemers welkom om onze Global Market in het Nationaal Secretariaat te komen verkennen.
 • Prijs? € 30 voor een heel weekend (activiteiten, verblijf, eten, ...) - maakt de prijs het moeilijk voor jou om deel te nemen? Laat het ons weten op jongeren [at] oww [dot] be en dan zoeken we naar een oplossing.
 
Dit was Prikkel 2016: recept voor eerlijke wereldhandel

Een weekend lang vroegen we ons af waar ons eten vandaan komt en hoe het bij ons terecht gekomen is. Hebben die duizenden kilometers ons voedsel niet zuur gemaakt, van al dat warme zweet? Of zout, van de zee waarover het vaak komt? Terwijl wij en een resem topsprekers ons hierover verontwaardigden, ging onze kookploeg aan de slag, met als resultaat een heerlijk palet van vegetarisch, biologisch, fair trade en lokaal eten. En als afsluitmoment: een heuse Food Fight! 

 

Vragen?

Ben je geïnteresseerd om Prikkel mee vorm te geven? Wil je helpen om posters of flyers op te hangen in jouw buurt? Eén adres: prikkel [at] oww [dot] be.

Check de Facebookpagina voor meer sfeerbeelden.

Documenten