Skip to main content

Prikkelbaar jongeren syndroom

Onze jongeren zijn geprikkeld om Kabaal te maken! Van Parijs tot Oostende laten ze horen dat ze het niet eens zijn met het onrecht in de wereld en schreeuwen ze hun alternatieven uit.

Laat je ook prikkelen voor een meer rechtvaardige wereld op het jongerenweekend Prikkel. Deze Kabaalmakers gingen je voor. Volg jij in hun voetsporen?

7 jan, 2016

LAURENCE

Wanneer? De vorige editie, 2015, was mijn eerste keer. Dit jaar ga ik opnieuw mee en help ik een beetje met de organisatie. 
Waarom? Ik kende veel vrienden die meegingen, en hun enthousiasme heeft mij overtuigd.
Leukste herinnering? Toen we op de terugweg naar huis onze trein net gemist hadden en een uur moesten wachten op de volgende. De zon kwam erdoor, iemand had een gitaar bij, en toen hebben we een uur liedjes zitten zingen met een groep op het perron.
Promopraatje? Prikkel is de ideale manier om mensen te leren kennen die een beetje met hetzelfde bezig zijn. Het eten is super lekker, het is leerrijk, maar op een luchtige manier, je doet veel inspiratie en ideeën op en de sfeer is super gezellig. Persoonlijk heb ik op Prikkel Vluchtelingenwerk Vlaanderen leren kennen, waar ik nadien een maand vrijwilligerswerk gedaan heb. 

ANN

Wanneer? Ik ging voor de eerste keer mee toen ik 16 jaar was. Dat was geloof ik in 2001 in Lokeren. Tot in 2014 ben ik altijd aanwezig geweest, de eerste jaren als deelnemer en nadien als begeleiding. In 2015 gaf ik een werkwinkel en heb ik het feestje nog meegepikt. De komende Prikkel zal ik opnieuw een werkwinkel geven en blijf ik misschien wel plakken voor het feestje. Want naast Prikkel zelf, zijn de feestjes meestal ook legendarisch.
Waarom? Als meisje van 14 jaar stond ik met een wereldwinkelkraampje op de zondagse markt van Herentals. In onze wereldwinkel waren helaas maar weinig actieve jongeren. Via de Wereldwinkel op School leerde ik twee zussen kennen die me een eerste keer hebben meegenomen op Prikkel. Het zou een weekend zijn met andere jongeren die in de wereldwinkel werkten. Amusement verzekerd dus! En het bleek ook zo te zijn, gezien ik sindsdien nog geen enkele editie heb gemist.
Leukste herinnering? Eén van de meest bijblijvende herinneringen is de Prikkel die de campagne van de 'roze stoel' voorafging. Overal in Vlaanderen moesten er foto's worden getrokken met de roze stoel op de voorgrond. Op Prikkel zelf werd de campagne dan gelanceerd. Met enkelen van de begeleidingsploeg trokken we oa het Gravensteen op met onze roze stoel om foto's te nemen. En op het Prikkelweekend zelf moesten we als begeleidingsploeg een gans weekend in roze tenue rondlopen. Niet echt mijn kleur, met beschamende foto's tot gevolg.
Promopraatje? Prikkel is voor mij altijd het idéale moment geweest om gelijkgezinden te ontmoeten. Er is de combinatie van zowel inhoudelijke als 'ludieke' werkwinkels. Verder zijn er tussendoor (groeps)spelen, vrije momenten om te kletsen, een zot zalig feestje de laatste avond en vaak een actie als afsluiter. Het Prikkelweekend gaf me telkens een boost om de wereld toch weer wat beter te maken. En de hippie in mij los te laten