Groot Eiland Farm

We zijn zeer trots om ons grootste fairtradeproject tot nog toe voor te stellen: een gemeenschapscentrum met computerruimte en bibliotheek. Het gaat goed met de eilandbewoners van Groot Eiland. En daar heeft fair trade zeker zijn aandeel in.
  • Groot Eiland Farm
  • Groot Eiland Farm
  • Groot Eiland Farm
  • Groot Eiland Farm

Groot Eiland, een ongewone naam voor een wijngaard, niet? Officieel zijn we de W.J. Du Toit Boerdery, maar iedereen kent ons als de Groot Eiland Farm. Omdat we zowel door de Breede als door de Molenaarsrivier omgeven zijn, lijkt het net alsof we een eiland op onszelf zijn.

Je vindt onze wijngaarden aan de voet van de Du Toitskloof in Rawsonville. Onze terroir is Breedekloof. Breedekloof staat synoniem voor een uitstekende bodem en klimaat. Door de juiste cépages (druivensoorten) te gebruiken kunnen we hier excellente wijnen produceren. Dat doen we al sinds 1961. We verkopen onze druiven aan uniWines, dat ze tot wijn verwerkt in een van zijn drie wijnmakerijen. 

Sinds 2010 is de wijngaard van Groot Eiland Farm fairtradegecertificeerd. We zijn heel enthousiast over de fairtradegedachte. In een ‘joint body’ beslissen de arbeiders samen over de besteding van de fairtradepremie. De projecten die voorgesteld worden, zijn altijd ten gunste van de gemeenschap.

We zijn zeer fier op ons grootste fairtradeproject tot nog toe, een gemeenschapscentrum met een computerruimte en bibliotheek. Het gaat goed met de eilandbewoners van Groot Eiland Farm. En daar heeft fair trade zeker zijn aandeel in.